Haberler

Kerkük'teki Bayrak Krizinin Ardından Bahçeli, Yıldırım'dan Randevu İstedi

Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli Kerkük'teki bayrak krizine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'dan randevu istedi.

Kerkük'te bayrak krizi... Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Irak Meclisi'nin aldığı " Kerkük'te kamu binalarına yalnızca Irak bayrağının asılabileceği" yönündeki kararını tanımadı. Son olarak da Kerkük İl Meclisi'nin Kerkük'ün Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne bağlanması için referanduma gitme kararı alması kararlarından Türkiye oldukça rahatsız.

BAHÇELİ RANDEVU İSTEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Twitter üzerinden Kerkük'teki bayrak krizine, 'Herkes aklını başına alsın; Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır' mesajlarıyla tepkisini göstermişti. Bahçeli bu rahatsızlığını görüşmek üzere Başbakan Binali Yıldırım'dan randevu talep etti.

ERDOĞAN'DAN SERT MESAJ: İNDİRİN O BAYRAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşma 'O bayrağı indirin, bedeli ağır olur' açıklamasıyla en sert tepkiyi verdi. Başbakan Binali Yıldırım da, 'bu oldu bittiye asla rıza göstermeyeceğimizi ilettik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerkük'teki bayrak krizine ilişkin olarak "Kerkük'te milli bayrağın dışında orada ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. Oradaki o bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Ben bölgesel Kürt yönetimine sesleniyorum. Bu yanlıştan bir an önce dönün. Irak merkezi yönetimi onu doğru bulmadığını açıkladı. Bizler de aynı şekilde buradan uyarıyı yapıyoruz. Çünkü Kerkük Kürtlerindir safsatasına biz Türkiye olarak uymuyoruz. Kerkük, Türk Arap Kürt hepsinindir. Bizimdir diye bir iddia içine girmeyin bedeli ağır olur. Türkiye ile münasebetlerinizi bozarsınız. O bayraklarınızı hemen indirin Irak milli bayrağı ile yola devam edin. Yoksa geldiğimiz noktadan geri adım atmak zorunda kalırsınız" demişti.

BAŞBAKAN YILDIRIM 'RIZA GÖSTERMEYİZ' DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Kerkük'teki bayrak krizine ilişkin olarak "Suriye'yi konuşurken, bir bakıyorsunuz Irak'ta Kerkük'te bir oldu bittiyle karşı karşıya geliyoruz. Kerkük'ün geleneksel tarihi yapısını değiştirecek ve oradaki Türkmenleri, Arapları yok sayarak, filli durum yapılarak, buranın Kuzey Irak Kürt Yönetimine dahil edilmesi, Türkiye açısından asla kabul edilebilir bir şey değildir. Tarihi bağları itibarıyla Türkmen yurdu olan Kerkük'ün bir oldu bittiyle elde edilmesi ve oradaki Türkmenlerin, Arapların yok sayılması, bölgede yeni karışıklıkların, yeni ihtilafların bir anlamda kıvılcımını oluşturmaktadır. Türkiye olarak bu konudaki hassasiyetimizi, Irak'ın bölünmez bütünlüğü çerçevesindeki görüşümüzü, net olarak ortaya koyduk. Bu oldu bittiye asla rıza göstermeyeceğimizi, ilgili taraflara ilettik" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Devlet Bahçeli Türkiye Kerkük Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hafta Sonu Kafeler Boykot Ediliyor: Sosyal Medyada Başlatılan Boykotun Sebepleri Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title