Haberler

Kerkük'te Açılan IKBY Bayrağı, Büyük Osmanlı Derneği Üyelerini Sokağa Döktü

Güncelleme:

Irak Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Büyük Osmanlı Derneği üyeleri, sloganlar atarak Kerkük'te açılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağına tepki gösterdi.

Kerkük'te IKBY bayrağının resmi kurumlara asılmasının ardından Osmanlı torunları sokaklara döküldü. Büyük Osmanlı Derneği'nin üyeleri Irak Cumhuriyeti Başkosolosluğu önünde toplanarak tepkisini dile getirdi. "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" sesleri yükseldi.

SLOGANLAR ATILDI

Irak Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelen dernek üyeleri, "Kerkük kardeştir, PKK kalleştir", "Bu işin sonu yok ya İstiklal ya Ölüm", "Kerkük Türk'tür Türk kalacak" sloganları attı.

"TÜRKMENLER ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR"

Dernek Genel Başkanı Bayram Demir yaptığı açıklamada, Kerkük'te Türkmenler üzerinde oyun oynandığını belirterek, şehirde 'oldu bitti' yapılmak istendiğini ifade etti.

Demir, "Biz de bunu Türk kamuoyuna duyurmak adına bugün burada bulunduk. Öz ve öz Türk yurdu olan Kerkük'ü başkalaştırmak istiyorlar. Bizim tepkimiz de onadır. Asla buna müsaade etmeyeceğimizi söylüyor, gerekirse Türk devletinin askeri müdahaleyi dahil masaya koymasını talep ediyoruz." diye konuştu.

"KERKÜK, ÖZ VE ÖZ TÜRK YURDUDUR"

Kerkük'ün resmi dilini Kürtçe'ye çevirdiklerini kaydeden Demir, bu duruma asla rıza göstermediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kerkük, Hz. Ömer'den bize emanet. Yavuz'un bize emaneti, Selçukluların bize emaneti, öz ve öz Türk yurdudur. Onun için başka bir yurt yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, edilmemesi lazım. Buna da en büyük tepkiyi Türkiye'nin vermesi lazım. Oraya layık olan bayrak oraya çekilmeli."

Okunan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bayram Demir Kerkük Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title