Haberler

Kerbela Şehitleri" Kars'ta Anıldı

Kars'ta Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 376'ncı yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Kars'ta Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 376'ncı yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Kerbela Olayı'nın bin 376'ncı yılı dolayısıyla Ehlibeyt Işıklı Camisi'nde düzenlenen törene Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İl Müftüsü Mehmet Genç de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Ehlibeyt Işıklı Camisi alimi Seyit Ahmet Erdem, yaptığı konuşmada, İslam dini, peygamberi ve Kur'an-ı Kerim gibi ehlibeytin de evrensel olduğunu belirtti.

Ehlibeytin özelde Müslümanların, genelde ise tüm dünyanın ortak değeri olduğunu ifade eden Erdem, şunları söyledi:

"Bizleri bugün bir araya getiren o ortak değere vermiş olduğumuz değerdir. Bu dünya hepimize yetecek kadar geniş, bu cennet vatanımız hepimizi mutlu edecek kadar güzel, bu milletimiz dünya milletlerine liderlik yapabilecek kadar şuurlu, birlik ve beraberliğimizi bütün dünyaya sergileyecek kadar da akıllıyız. Bizleri buraya getiren Hazreti Hüseyin'in de bizlere vermiş olduğu mesaj birlik ve beraberlik mesajıdır."

İl müftüsü Mehmet Genç de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in mesajını okudu.

Edilen duanın ardından "deste grupları" sine dövüp zincir vurarak Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na yürüdü.

Vali Özdemir, Belediye Başkanı Karaçanta ve il müftüsü Genç tören öncesi Hazreti Ali Çarşı Camisi'ni de ziyaret ederek cemaatle bir araya geldi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Genç Hz. Hüseyin Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title