Haberler

Kerbela Şehitleri Darıca'da Anıldı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Darıca Nenehatun Stadı'nda düzenlenen Kerbela Şehitleri'ni anma programına katıldı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Darıca Nenehatun Stadı'nda düzenlenen Kerbela Şehitleri'ni anma programına katıldı. Törende konuşan Başkan Karabacak Kerbela'da yaşanalar, tüm İslam aleminin ortak yası ve ders alınması gereken acı bir olay" dedi.

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Darıca Nenehatun Stadı'nda düzenlenen Kerbela Şehitleri'ni anma programı düzenlendi. Programa davetli olarak katılan Darıca Belediye Başkanı Şürkü Karabacak, "Kerbela'da yaşanan, tüm İslam aleminin ortak yası ve ders alınması gereken acı bir olay olarak her zaman hatırlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Kerbela'da katledilenlerin acısını birlikte paylaştıklarını söyleyerek konuşmasına devam eden Karabacak, "Bugün burada Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin'in ve 72 aile efradının Kerbela'da susuz bırakılarak ve başı kesilerek katledilmesinin acısını paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz Kerbela'da yaşanan, tüm İslam aleminin ortak yası ve ders alınması gereken acı bir olay olarak her zaman hatırlanacaktır. Kerbela olayını hatırlarken biz Müslümanlara düşen en önemli görevlerden birinin bu tür müessif olaylardan ders almak, Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmak olduğunu çok iyi idrak etmeliyiz. Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında birleşen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşaması hepimizin ortak temennisidir. Toplumsal olarak bizi birleştiren, Sünni, Alevi ve Caferi bütün vatandaşlarımızı yan yana getiren bu matem hepimizin matemidir, hepimizin acısıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, bu tür acı olayların bir kez daha yaşanmamasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum" diyerek bütün İslam Alemi'nin Kerbela olayından dersler çıkarmasının gerektiği üzerinde durdu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Karabacak Türkiye Darıca Yerel Haberler

title