Haberler

Keplerini 28 Yıl Sonra Atabildiler

Güncelleme:

KTÜ'den 1987 yılında mezun olan, ancak o yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle mezuniyet töreni düzenleyemeyen 56 mühendis, Muğla'nın Bodrum'daki törende kep attı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan 56 mühendis, o yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle mezuniyet töreni yapamadı.Mühendisler, 28 yıldır içlerinde uhde kalan mezuniyet törenini Bodrum'da yapmaya karar verdi.

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelerek ilçedeki bir otelde buluşan mühendisler, öğrencilik günlerini ve anıları paylaşma şansı buldu. Buluşmaya, 1980 döneminde KTÜ Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şevki Hoşağası, Prof. Dr. Güven Önbilgin, Doç. Dr. Mehmet Timur Aydemir, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Sezgin ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Sezgin de katıldı.

Mezuniyet töreni öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Elektrik Elektronik Mühendisi Feridun Sezgin, 30 yıl sonra kep atmanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.Üniversitede oldukları yılların, askeri darbe dönemine denk geldiğini anlatan Sezgin, şöyle konuştu:

"O dönemde iki kişiden fazla bir araya gelince 'eylem' sınıfına giriyordu ve yasaktı. O yüzden yöneticilerimiz mezuniyet töreni yapmadı. Biz de 28 yıl sonra mezuniyet törenimizi kendimiz yapmaya karar verdik. Hayatta olan hocalarımızı, öğrenci işlerini, profesörlerimizi çağırdık."

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Prof. Dr. Şevki Hoşağası, yıllar sonra öğrencileriyle bir araya gelmenin kendisini duygulandırdığını ve çok mutlu ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Hoşağası, okul yıllarında öğrencilerle yaşadıkları bazı anıları da paylaştı.Mezunlar, hatıra fotoğrafı çektirdikleri törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkiye Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title