Haberler

Kepez Meclisinden Darbeye Karşı Ortak Ses

Kepez Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi ortak bildiri ile kınandı.

Kepez Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi ortak bildiri ile kınandı. Bildiride, "15 Temmuz akşamı, tarih bir kez daha tekerrür etmiş, milletimiz, düşmanlarına karşı tek yürek olmuş, bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıkmıştır" denildi.

Kepez Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi Kepez Belediyesi Meclis toplantı salonunda, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Başkanlığında, meclis üyeleri ve parti ilçe başkanlarının katılımı ile 46 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Meclis açılışında 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Başka Hakan Tütüncü, meclis toplantısına katılan muhalefet partililerin ilçe başkanlarına teşekkür ederek, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için hazırlanan ortak metni okudu.

"Cumhuriyetimize, istiklalimize, hürriyetimize ve devletimize kast etmişler"

Meclis üyelerinin ortak imzası ile okunan ortak bildiride, "15 Temmuz Cuma akşamı, Cumhuriyet ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek hain ve alçakça bir saldırıyı beraberce yaşadık. Diğer tüm devlet kurumlarımızla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yuvalanmış ve zaman içerisinde habis bir ur gibi yayılmış Fetullahçı Terör Örgütü (Fetö/Pdy) Terör Örgütü militanları ve bunların yurt içi ve yurtdışındaki destekçileri, cumhuriyetimize, istiklalimize, hürriyetimize ve devletimize kast etmişler, alçakça, kalleşçe silahlı bir kalkışma ile darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır" denildi.

"Masum insanlarımızın üzerine bombalar yağdırmışlar"

Hain ve kanlı darbe girişiminin yegane amacının milli iradeyi ortadan kaldırmak olduğu ifade edilen bildiride, "Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bombalanması, bu alçak saldırının, belli bir siyasi düşünceye, zümreye ya da iktidara değil, milletimizin tamamına ve bağımsızlığımıza karşı yapıldığının en büyük kanıtıdır. Bu alçaklar, dünyada emsaline rastlanmamış bir vahşilikle, akıl almaz bir çılgınlıkla, bedenlerinden başka silahı bulunmayan, tek amacı istiklalini ve milli iradeyi korumak olan masum insanlarımızın üzerine bombalar yağdırmışlar, silahlarını masum insanlarımıza çevirmişler, şehirlerimizi bombalamışlar ve tankları milletimizin üzerine sürmüşlerdir. Nihayetinde 238 vatandaşımızı şehit etmişler, 2040 vatandaşımızı da yaralamışlardır."

"FETÖ'nün hain teröristlerinin hesap etmedikleri bir husus vardı"

Darbe girişiminde siyasi partilerin tek ses olduğunu belirtilen bildiride, "Bu alçak kalkışmada bulunan FETÖ'nün hain teröristlerinin hesap etmedikleri bir husus vardı. Bu asil millet, tarihi boyunca istiklaline ve istikbaline her kast edildiğinde, her türlü farklılıklarını bir kenara bırakmış, milli birlik ve kardeşlik şuuruyla düşmanlarına karşı yek-vücut olmasını bilmiştir. 15 Temmuz akşamı, tarih bir kez daha tekerrür etmiş, milletimiz, düşmanlarına karşı tek yürek olmuş, bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıkmıştır. İktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerimiz tek ses olmuş, muhalefet partilerimizin liderleri darbe girişiminin ilk anlarından itibaren yaptıkları açıklamalar ile hükümetimize ve dolayısıyla milletimize güç vermişlerdir" ifadelerine yer verildi.

Şehitlerin ismi cadde ve parklarda yaşayacak

Okunan ortak bildirinin ardından günden dışı konuşmalarda söz alan muhalefet partilerinin grup sözcüleri de 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirttiler. Öte yandan darbe girişimin ilk oluğu anda Ankara Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli ve darbeci generali alnından vurarak öldüren ve ardından darbeciler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi Hastane Caddesi'ne verildi. Güneş Mahallesi'nde bulunan Güneş Caddesi'nin ismi ise 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirildi. Hakkari'de terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ali Daniyar'ın ismi Barış Mahallesi 2908 sokak üzerinde bulunan parka ve belediyeye uygun parklardan birine verilmesi ve Tunceli Polis Karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Mustafa Savaş Kale'nin isminin Varsak Karşıyaka Mahallesi 1153 sokak üzerinde parka verilmesi yönündeki maddeler oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderildi.

Diğer taraftan Kepez Göçerler Mahallesi ve çevresinde bulunan binaların 4 kattan en fazla 7 kata çıkartılmasını içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Yerel Haberler

title