Haberler

Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması' Velilere Tanıtıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘Kepez’in Yıldızları Yetenek Taraması’ projesi ile çocuklara güzel bir gelecek armağan etmek istediklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması' projesi ile çocuklara güzel bir gelecek armağan etmek istediklerini söyledi.

Kepez Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hazırlanan 'Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması' projesini velilere tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ve çok sayıda veli katıldı. Projeyi değerlendiren Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Çocuklara çok iyi bir gelecek armağan edebileceğimiz bu proje, tamamıyla Allah rızası için yaptığımız ama bununla beraber Kepez'in çocuklarını kendi çocuklarımız gibi gördüğümüz ve bu düşünceden hareket ettiğimiz bir çalışmadır" dedi.

"SOKAKTA KİRLİ BİR DÜNYA VAR"

Tütüncü, son iki yıldır ilk kademe okullarında yaptıkları yetenek taraması ile hem futbola ilgi ve alaka duyan çocukları keşfettiklerini hem de çocukları sokağın kötülüklerinden koruduklarını söyledi. Çocukların çok iyi antrenörler tarafından eğitime tabi tutulduğunu kaydeden Tütüncü, "Kulübümüzün takımlarında oynatılıyorlar. ya da vakti zamanı geldiğinde, farklı kulüplerde oynayabilecek bir alt yapı imkanını kendilerine sunuyoruz. Bu projenin spor alt yapısına destek sağlamasının yanında başka hedefleri de var: Bu yıl seçilen 560 öğrenci, geçtiğimiz yıl seçilen 1100 öğrencinin hepsi Arda Turan ya da dünya yıldızı bir futbolcu olmayacak. Sokakta kirli bir dünya var. Eğer çocuklarımızı bir şeylerle meşgul edemezsek Allah korusun çocuklarımız ergenlik dönemlerinde kendilerini ispatlamak için bazı kötü niyetli insanların ağına düşebilirler" dedi.

"HER YIL 7 BİNE YAKIN ÇOCUĞUMUZA SPOR YAPTIRIYORUZ"

Tütüncü, yetenek taramasında seçtikleri çocuklara, bilgisayar, kütüphane hizmeti, oyuncak müzesi, yat limanı, akvaryum, yüzme havuzu gibi gezilerle sosyalleşme imkanı da sunduklarını belirtti.

Belediyelerin, profesyonel ligler yerine çocuklara spor yatırımı yapması gerektiğine işaret eden Tütüncü, "Bazı belediyeler, profesyonel kulüp çalıştırırlar ve bir oyuncaya yüz binlerce dolar verirler. Bu şehrin parasını bir sporcuya mı vereceğiz, diye düşündüm. Kulüp başkanımıza dedim ki, biz böyle bir işin içerisinde olmayacağız. Profesyonel kulübe harcayacağımız parayı, Kepez'in çocuklarına harcayacağız. İki profesyonel sporcuya vereceğimiz para ile şimdi her yıl 7 bine yakın çocuğumuza spor yaptırıyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyespor Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title