Haberler

Kepez'in Doğa Yürüyüşü Mutlu Ediyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, isteği ile geçtiğimiz Ocak ayında başlatılan, ücretsiz, bir sağlık ve spor hizmeti olan doğa yürüyüşünün 2’nci sezonu açıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, isteği ile geçtiğimiz Ocak ayında başlatılan, ücretsiz, bir sağlık ve spor hizmeti olan doğa yürüyüşünün 2'nci sezonu açıldı.

"7'den 70'e Doğa Yürüyüşü" adı verilen ve büyük ilgi gören etkinliğin 2'nci sezonunun ilk yürüyüşü, Bey Dağları'nın en güzel yaylalarında gerçekleşti. Yaklaşık 90 kişiye yakın doğasever, Feslikan, Kar Çukuru ve Moryer yaylaları arasındaki 12 kilometre uzunluğundaki parkurda yürüdü. Katılımcılar, dağ manzaralarının arasındaki sonbaharın sarı tonunun eşlik ettiği bir rotada yürümekten büyük bir keyif aldı. Yürüyüş liderliğini ise profesyonel dağcı, doğa rehberi ve doğa yürüyüşüyle ilgili kitapları bulunan Ömer Faruk Gülşen yaptı.

ŞAPKA DAĞITILDI, SU VE SANDVİÇ İKRAM EDİLDİ

Katılımcılar, ilk olarak kendilerini yürüyüş rotasına götürecek olan araçların hareket edeceği Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)'nin önüne geldi. Burada Ömer Faruk Gülşen teknik, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da idari kısımla ilgili katılımcılara yürüyüş hakkında bilgi verdiler. Bilgilendirmenin ardından doğaseverlere şapka dağıtıldı, su ve sandviç ikram edildi. Daha sonra katılımcılar, otobüslerle yürüyüş rotasının başlangıç yeri olan Alabelen Dağı eteklerinde bulunan Feslikan Yaylası'na geldi.

EN GÜZEL YAYLALARDA KEYİFLİ YÜRÜYÜŞ

Gülşen'nin, rota hakkında bilgi vermesinden sonra yürüyüş Feslikan Yaylası'nda başladı. Feslikan, Bereket ve Alabelen dağları arasındaki asfalt yolda bir saat yüründükten sonra Kar Çukuru Yaylası'na gelindi. Toprak yolda parkuru yürümeyi sürdüren katılımcılar, Kartal Dağı eteğinde, bir çeşmenin başında yemek molası verdi. Molanın ardından patika yolda devam eden yürüyüş, Moryer Yaylası'nda sorunsuz şekilde sona erdi. Doğaseverler buradan otobüslerle kent merkezine hareket etti.

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YE TEŞEKKÜR

Katılımcılar dumanlı dağların manzarasında, dağ çayırları arasında yürümekten büyük keyif aldıklarını belirterek, Başkan Tütüncü'ye, kendilerini Antalya'nın doğal güzellikleriyle buluşturduğu için teşekkür ettiler.

ÇOCUKLAR KEÇİ SAĞDI

Doğa yürüyüşünde belki de en çok şehirde betonların arasına sıkışan çocuklar mutlu oldu. Dağ çayırları arasında özgürce koşturan çocuklar sevdikleri keçileri de çoban kadınların yardımıyla sağmanın deneyimini de yaşadılar. Kepez Belediyesi'nin doğa yürüyüşleri 10 Ekim'de Tufa Yaylası- Katran Yaylası ve Çitdibi mahalleleri arasındaki parkurda devam edecek. Yine 24 Ekim'de Saklıkent-Kar Çukuru Yaylası arasındaki 9 kilometre uzunluğundaki rotada etkinlik olacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Gülşen Hakan Tütüncü Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title