Haberler

Kepez'in 4 Mahallesine Doğalgaz Müjdesi

Kepez'de 10 mahallede 52 bin konutta kullanılan doğalgaz 4 mahalleye daha ulaştırılıyor.

Kepez'de 10 mahallede 52 bin konutta kullanılan doğalgaz 4 mahalleye daha ulaştırılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, doğalgaz dağıtım şirketinin yetkileriyle toplantı düzenledi. Toplantı sonunda açıklama yapan Tütüncü, toplantıda 2016'nın doğalgaz planlamasının konuşulduğunu ve 4 mahalleye daha doğalgaz götürüleceğini söyledi.

Antalya'da, doğalgazı ilk önce Kepez'e getirdiklerini belirten Tütüncü, "Şu an Kepez'de 52 bin konutta doğalgaz kullanılıyor. Bu rakam Antalya açısından önemli bir başarıdır" dedi.

Tütüncü, hava kirliliğinin önlenmesindeki en medeni çözümün doğalgaz olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu konuda belediye idaresi olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Özellikle doğalgaz dağıtım şirketiyle çalışmalarını takip ediyoruz. Bu yıl Fabrikalar ve Çankaya mahallelerinde doğalgaz çalışmaları tamamlandı. Bu mahallelerle 2015'te Atatürk Mahallesi'ne de doğalgazı getirilmesi planlanmıştı."

4 mahalleye doğalgaz müjdesi

Toplantıda 2016'nın planlamasını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Tütüncü, "2016'da 4 mahallemize doğalgaz hizmeti getirmek için gerekli çalışmaları başlattık. Yılbaşı itibarıyla Gülveren ve Yeşilyurt mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları başlayacak. 2016'nın ikinci yarısında ise Emek ve Karşıyaka mahallelerimize doğalgaz getireceğiz" diye konuştu.

Hastane ve ekmek fabrikasına da doğalgaz gelecek

Başkan Tütüncü, inşası bitme aşamasına gelen 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi ile Kepez Ekmek Fabrikası'na da doğalgaz götüreceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Belediyemizin doğalgaz yatırımlarını ulaştırmak istediği yerlerden bir tanesi de Sütçüler'de inşa edilen 350 yataklı devlet hastanesidir. Ciddi bir ticari tüketici olduğundan dolayı özel bir sistem ve özel bir hatla Kepez Devlet Hastanesi'ne doğalgaz getiriyoruz. Belediyemizin desteklediği Kepez Vakfı'nın Ekmek Fabrikası'nın enerji tüketimini karşılamak için bu tesisimize de doğalgaz getiriyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Tütüncü Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title