Haberler

Kepez Hastanesi Yılbaşından Sonra Hasta Kabulüne Başlıyor

Kepez Devlet Hastanesi, yılbaşından sonra hasta kabulüne başlayacak.

Kepez Devlet Hastanesi, yılbaşından sonra hasta kabulüne başlayacak. 2010 yılında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün girişimleriyle yatırım programına alınan Kepez Hastanesi, aynı zamanda Antalya'nın, ilk engelli dostu ve tablet hastanesi olacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği ile Sütçüler bölgesine inşa edilen hastanenin maliyeti yaklaşık 150 milyon lira olarak belirlendi. Hastanenin temeli, 3 Mart 2014'te atılmıştı.

GEÇİCİ KABUL YAPILACAK

Kepez Devlet Hastanesi Koordinatör Başhekimi Opr. Dr. Adil Gökmen, hastane hizmet binasının geçici kabulünü önümüzdeki aylarda yapacaklarını söyledi. Gökmen, Kepez Devlet Hastanesi'nde hasta kabulüne ise 2016'nin ilk aylarında başlayacaklarını aktardı. Başhekim Gökmen, hastanede 109 çift, 98 tek kişilik oda, 76 yoğun bakım yatağı ve 13 birinci sınıf ameliyathanenin bulunduğunu belirtti. Kepez Devlet Hastanesi, 76 yoğun bakım yatağı ile bu alanda Antalya'nın en büyüğü olacak.

İLK ENGELLİ DOSTU HASTANE

Başhekimi Opr. Dr. Adil Gökmen, Sağlık Bakanlığı'nın, "81 ile Engelli Dostu Hastane" projesinin Antalya'da ilk olarak Kepez Devlet Hastanesi'nde uygulanacağını kaydetti. Engelli dostu hastanelerde yerde görme engelliler için yürüme bantları; işitme engelli hastaların doktorlarla iletişim kurmasını sağlayacak işaret dilini bilen personel olacak. Hastanelerdeki bütün işaretler, yönlendirme levhaları görme engellilerin anlayabileceği şekilde Braille Alfabesi'yle yazılmış olacak. Ayrıca, önemli noktalarda, laboratuarların bekleme salonlarında, röntgen ve poliklinik kayıt gibi yerlerde görme engellilerin yönlendirmelerini sağlayacak sesli kiosklar bulunacak. Görme engelliler, sorduğu soruya kiosk üzerinden cevap alarak, gideceği yöne yönlendirilecek.

İLK TABLET HASTANE OLACAK

Gökmen, Sağlık Bakanlığının 'kağıtsız hastane" projesini, Antalya'da ilk olarak Kepez Devlet Hastanesi'nde hayata geçeceğinin altını çizdi. Proje ile tüm işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilecek. "Kağıtsız Hastane" projesiyle tedavi sürecinde hastalarla ilgili tüm verilere tablet bilgisayarlar ya da akıllı telefonlarla ulaşılabilecek. Proje ile doktor ve hemşireler kağıt-kalem yerine tablet bilgisayar kullanacak.

Antalya'nın en büyük onkoloji merkezi de Kepez Hastanesi'nde kuruluyor. Yanık tedavi merkezinin olacağı hastanede, anjiyo ve açık kalp ameliyatları da yapılacak.

ŞEHİRLEŞMEYE KATKI SAĞLAYACAK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ilçeye kazandırılmasında büyük emeği olduğu hastane yatırımını, bölgenin kalkınmasını sağlayacak bir lokomotif olarak gördüğünü söyledi.. Başkan Tütüncü, "Ada bazı mülkiyet problemi nedeniyle gecekondu yapılaşmasında kalan ilçenin doğu yakasının kalkınmasını sağlamak için önemli bir lokomotife ihtiyaç vardı. Bu lokomotifin devlet hastanesi olacağını düşündük. Hastane yatırımı ve emsal artışı, kapalı olan imarlı yolların açılması çalışmalarımız sonrası bölgeye, hem kamu hem de özel sektör yatırım yapmaya başladı. Kepez Devlet Hastanesi, Sütçüler bölgesinde 53.500 metrekarelik arsa üzerine inşa ediliyor. Kepez Belediyesi, hastanenin çevresindeki imarlı yolları açtı ve bu yolları sıcak asfaltla kapladı. Doğalgaz dağıtım firmasıyla hastaneye doğalgaz getirilmesinde de mutabakata varıldı.

Başkan Hakan Tütüncü, 2010'da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katılan dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığı görüşme neticesinde 10 yıldır yapılması beklenen hastaneyi, bakanlığın yatırım programına alınmasını sağlamıştı.. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title