Haberler

Kepez'e Tapu Müjdesi

Vakıflar Meclisi'nin, 5 bine yakın hak sahibinin, tapu almasını sağlayacak olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini onaylandığını bildiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Konut alanlarındaki Vakıf parsellerinde gecekondusu olan hak sahiplerine ay yıldızlı tapularını en kısa sürede vereceğiz" dedi.

Vakıflar Meclisi'nin, 5 bine yakın hak sahibinin, tapu almasını sağlayacak olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini onaylandığını bildiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Konut alanlarındaki Vakıf parsellerinde gecekondusu olan hak sahiplerine ay yıldızlı tapularını en kısa sürede vereceğiz" dedi.

Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı'nın, Habibler Mahallesi'nde düzenlediği açık hava toplantısında bölgede yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.  Geçen yıl yine bir mahalle toplantısında 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi'nin yapılacağını vaat ettiklerini hatırlatan Tütüncü, "Hastanenin temeli, 1 Mart 2014'te temeli atıldı. Temel atıldıktan sonra muhalefet partileri, hastaneyi yapmayacaklar, hastane seçim yatırımıdır, dediler. Biz ise temel atma töreninde, hastanenin 29 Ekim 2015'te hizmete açacağız, dedik.  İşte şimdi hastanenin ince işçiliğine geçildi. Söz verdiğimiz gibi hastanemiz, Cumhuriyet Bayramı'nda 29 Ekim 2015'te hasta kabulüne başlayacak" diye konuştu.

Bölgedeki vakıf arazilerinin problemini çözme sözü verdiklerini de ifade eden Tütüncü, vakıf arazilerinde, gecekondusu olan vatandaşların tapu almasının önündeki engeli ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Tütüncü, şöyle devam etti:

"Vakıflar Meclisi, Gazi ile bazı mahallelerimizde 5 bine yakın hak sahibinin, tapu özlemini giderecek olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini onayladı. Tam 23 milyon liralık bir takas gerçekleşti. Böylece Vakıf arazilerini, Hazine mülkiyetine geçirerek, hak sahiplerine belli bir ücret karşılığında tapu vermek mümkün hale geldi.  Sütçüler ve Yeşilırmak caddelerinde yol kenarında ticari parseller hariç, Vakıf arazilerinin konut parselleri üzerinde gecekonducusu olanları hak sahipliği yapıyoruz. Vakıf arazilerinde gecekondusu olan hak sahiplerine ay yıldızlı tapularını veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ticari alandaki Vakıf parsellerinin sorununu çözümüne yönelik çalışmaları başlattık."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, bölgedeki alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini de belirten Tütüncü, kısa bir süre sonra Sütçeler Caddesi'nin asfaltını ve kaldırımını yenileyeceklerini belirtti. Tütüncü, yeni imar hakları ve hastaneyle bölgenin değer kazandığına dikkati çekerek, "Bölgede her gün yeni binalar yapılıyor. Yeni binalarla Kepez'in en güzel yerleşim yeri Habibler, Sütçüler, Baraj ve Hüsnü Karakaş oluyor" dedi. Tütüncü, bölge için yapmayacakları sözleri vermediklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Ak Parti Antalya milletvekili adayları Ercan Mekteplioğlu,  İzzet Yılmaz ile Belediye Meclis üyeleri ve bölge mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Tütüncü Sütçüler Ak Parti Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title