Haberler

Kepez'e 810 Metrelik Adrenalin Kızağı

Kepez Belediyesi tarafından Kepez Park Orman’da yaptırılan 810 metre uzunluğundaki Türkiye’nin 3. dağ kızağı, Antalyalıları adrenalinle buluşturacak.

Kepez Belediyesi tarafından Kepez Park Orman'da yaptırılan 810 metre uzunluğundaki Türkiye'nin 3. dağ kızağı, Antalyalıları adrenalinle buluşturacak.

Yüklenici firma, ziyaretçilerine adrenalin yaşatacak, dağ kızağının inşasını büyük oranda tamamladığı bildirildi. Raylı dağ kızağı parkuru, 540 metre iniş, 270 metre tırmanış olmak üzere 810 metre uzunluğunda olacak. Dağ kızağının, başlangıç ve bitiş noktalarında üniteler de yer alıyor. Kepez Park Orman'daki bu tesis ile Antalya, Ankara ve Gaziantep'ten sonra dağ kızağının bulunduğu 3. kent olacak.

24 Aralık'ta temeli atılan çevreci proje, Kepez varyantının başlangıcındaki Meşe Kapısı Ormanı'na yapılıyor.

Şehrin yanı başındaki Kepez ormanlarını, atıl olmaktan çıkaracak olan projede, yer alan diğer tesislerin yapımında da önemli bir mesafe alındı. Alt yapıları tamamlanan tesislerin inşasında yüzde 45'ler seviyesine gelindi.

KEPEZ'İN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK

Antalya'ya, çevreci çok güzel bir proje armağan ettiklerine işaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Kepez Park Orman Projemiz ile Antalyalıları orman, doğa ve eğlence ile buluşturuyoruz. Bu proje gibi nitelikli yatırımlar Kepez'in prestijine prestij, marka değerine artı kazandırıyor. Bu yatırım, Kepez'in turizm pastasından pay almasını da sağlayacak." açıklamasını yaptı.

Disneyland benzeri eğlence ünitelerinin yer alacağı vizyon proje, Fatih Mahallesi'nde, içerisinde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nun olduğu Meşe Kapısı olarak bilinen alana kazandırılıyor.

İnsanları, kültür, sanat etkinlikleri, spor aktiviteleri, macera ve doğa ile buluşturacak olan dev park, Orman Genel Müdürlüğü'nün, belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 228 bin m2.lik alana kuruluyor. Kepez Park Orman'ın ihalesi, proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesini kapsıyor. Yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira olan Projenin, Kepez Belediyesi'ne, 30 milyon lira kira geliri getirmesi bekleniyor.

PROJEDE NELER VAR

Şeffaflık adına ihalesi, görsel medya organlarında canlı olarak yayınlanan projede şu üniteler yer alıyor:

ATV park,Raylı dağ kızağı parkuru,Paintball,Go-kart,Denge parkuru,Temalı park,Basketbol, tenis sahaları ve çocuk oyun alanı,Dönme dolap,Biyolojik gölet,Yürüyüş yolları, bisiklet Parkuru, piknik alanları,Manej ve kuş kafesi, Organik pazar,Kır lokantası,Şelale. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title