Haberler

Kepez'e 24 Saat Kur'an-ı Kerim Okunacak Cami Müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: "Kepez Camisi ve Külliyesi'nde, hafızlar tarafından günün 24 saati aralıksız Kur'an ı Kerim okunacak"

Kepez Belediyesi, hafızların 24 saat canlı Kur'an-ı Kerim okuyacağı Osmanlı mimarisiyle cami ve külliye inşa ediyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün bir yıldır proje hazırlığını yaptırdığı Yeni Mahalle'ye yapılacak Kepez Cami ve Külliyesi'nin inşası önümüzdeki günlerde başlayacak. Başkan Tütüncü, cami maketinin yanında yaptığı açıklamayla manevi eseri vatandaşlara tanıttı.

Tütüncü, cami tanıtımı sonrası yaptığı açıklamada, Kepez'e cami ve külliye kazandıracak olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Sadece mimari özellikleri ile değil, içerisinde uygulanacak program, yapılacak ibadet tarzlarıyla çok önemli bir eser inşa ediyoruz" dedi.

Camiyi, 15. yüzyıl sonu ve 16. yüzyıl başı klasik Türk ve klasik Osmanlı mimarisiyle inşa edeceklerini ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:

"Kepez Camisi ve Külliyesi'nde, hafızlar tarafından günün 24 saati aralıksız Kur'an-ı Kerim okunacak. Bu özellikle bu eser Antalya'da, Türkiye'de bir ilk olacak. Türkiye'de 365 gün Kur'an-ı Kerim'in canlı okunduğu ikinci bir cami yok."

1,5 yılda bitecek

Başkan Tütüncü, eseri Yeni Mahalle'de, Seyhan Caddesi ile Ceyhan Caddesi'nin kesiştiği kavşağın yanında merkezi bir noktadaki alana inşa edeceklerini kaydetti. Şubat ayı içerisinde eserin inşasına başlanacağını dile getiren Tütüncü, caminin 1,5 yılda tamamlanarak Antalyalıların hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title