Haberler

Kepez'e 100 Milyon TL Enerji Yatırımı

Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (AEDAŞ) 3 yılda yaklaşık 100 milyon TL yatırım yaptığı Kepez’de, 2017’de 24 milyon 403 bin TL’lik yatırım gerçekleştirecek.

Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (AEDAŞ) 3 yılda yaklaşık 100 milyon TL yatırım yaptığı Kepez'de, 2017'de 24 milyon 403 bin TL'lik yatırım gerçekleştirecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit ile ilçede bu yıl içerisinde elektrik alt yapı çalışmaları yapılan mahallelerde incelemede bulundu.

Başkan Tütüncü, Genel Müdür Yiğit ile Emek, Karşıya ve Fabrikalar mahallelerinde tamamlanan elektrik nakil hatlarının yer altın alınması ve trafo çalışmalarını yerinde incelediler.

Kepez'e 2017'de 24 milyon enerji yatırımı

AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, özelleştikten sonra 2013 yılının ortasından itibaren 3 yılda Kepez'de, 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. 2015'te 21 milyon TL, 2016'da da 21 milyon TL tutarında Kepez'de yatırım yaptıklarına işaret eden Yiğit, 2017'de ise ilçede 24 milyon 403 bin TL'lik bir yatırım gerçekleştireceklerini belirtti.

"Kepez'in desteği yatırımı teşvik ediyor"

Kepez'in, Antalya'nın en hızlı büyüyen ilçesi olduğunu kaydeden Genel Müdür Yiğit, "Antalya'nın, nüfus olarak da en yoğun ilçesi olan Kepez'de, elektrik alt yapısının yenilenmesi şehrin büyümesine, ekonomisine vereceği katkının farkındayız. Başkan Hakan Tütüncü'nün çalışmalarımıza vermiş olduğu destek, önümüzü açması, yardımcı olması; muhtarlarımızın da yatırımlarımızı paydaşlarımıza doğru şekilde anlatması bizi Kepez'e daha fazla yatırım yapmamıza itiyor. Belediyenin alt yapı ve doğalgaz çalışmalarıyla, elektrik alt yapı çalışmalarının ortak yürümesine önem veriyoruz. Böylelikle kamu kaynaklarının iktisadi bir şekilde kullanmış oluyoruz."

"AEDAŞ şehirleşmemize güç veriyor"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Emek, Karşıyaka ve Fabrikalar mahallelerinde bu yıl içerisinde elektrik iletim hatlarının yer altına alınacağını sözünü verdiklerini anımsatarak, "Bu mahallelerimizde hem doğalgaz hem de enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili alt yapı ile trafoların güçlendirilmesi çalışmaları tamamlandı" dedi.

AEDAŞ'ın, 100 milyon TL ederinde bir yatırımı Kepez'e yapmış olmasının ilçenin şehirleşmesi için inanılmaz bir güç olduğuna dikkat çeken Tütüncü, "Zira enerji alt yapısını güçlendirdiğimiz zaman şehirleşmedeki hızımızı artırabiliyoruz. Şu an elektrik alt yapısı güçlendiğinden dolayı şehirleşen bölgelerimiz Kepez'i bambaşka bir görünüme kavuşturuyor. Adeta şehrin çehresi değişiyor. Bundan sonra da AEDAŞ el ele vererek, güçlerimizi birleştirerek halkımıza güzel yatırımları kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

6 mahalleye elektrik müjdesi

Tütüncü, AEDAŞ'ın 2017'de Yeşilyurt, Gülveren, Şafak, Yeni Mahalle'de elektrik iletim hatlarını yer altına alacağını, Yeni Emek, Atatürk ve Barış mahallelerinde ise şebeke tesisi çalışması yapılacağını dile getirdi.

Tütüncü, "Çok daha güzel yatırımları birlikte planlayıp hayata geçireceğiz. Kazanan millet olacak. El ele vereceğiz, daha çok çalışacağız ama bu şehrin çocukları, insanları daha mutlu olsunlar diye güzel bir şehir hayal edeceğiz ve bunu da gerçekleştireceğiz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Murat Yiğit Akdeniz Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title