Haberler

Kepez'de Yaşanan Köpek Katliamı'na Tütüncü'den Tepki

Kepez’in Çamlıca Mahallesi’nde 30’a yakın köpeğin katledilmesi olayıyla ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü katiamı yapanların ortaya çıkmasını ümit ettiğini söyledi.

Kepez'in Çamlıca Mahallesi'nde 30'a yakın köpeğin katledilmesi olayıyla ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü katiamı yapanların ortaya çıkmasını ümit ettiğini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çamlıca Mahallesi'nde yaşanan köpek katliamını yapanları kınadı. İlçede yaşanan olayın üzücü olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında; "16 Ocak 2015 tarihinde yazılı ve görsel medyada Kepez İlçesi Çamlıca Mahallesi sınırları içinde yaklaşık 30 civarında Köpeğin zehirlendiğine ilişkin bilgiler yer almıştır. Olayın vuku bulduğu yer Kepez Belediyesi sınırları üzerinde, ücra ve gözden uzak bir bölgede bulunmakta olup, bahse konu olayın faillerinin kısa sürede yakalanmasını ümit ediyorum. Zavallı sokak hayvanlarına yapılan katliam niteliğindeki bu eylem tarafımızdan en ağır şekilde kınanmaktadır" dedi.

Bu dünya'da hayvanların da yaşam hakkı olduğunu vurgulayan Tütüncü, "Her türlü canlının dolayısıyla bu kapsamda sokak hayvanlarının da yaşam hakkını kutsal sayan bir düsturu ilke edinmiş olan Kepez Belediyesi olarak bu konu; 6 yıllık hizmet yolculuğumuzda en çok riayet ettiğimiz ve hassasiyet gösterdiğimiz konuların başında gelmektedir. Bu kapsamda yaşam haklarına her zaman saygı duyduğumuz sokak hayvanlarına karşı olan sorumluluğumuzun bir göstergesi olarak, Kepez Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Merkezi kurulmuştur. Ayrıca bu çerçevede sorumluluk alanımızda daha birçok faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Olayın duyulmasını müteakip bölgeye Veterinerlik Birim sorumlularımız derhal gönderilmiş, Tarım İl Müdürlüğü ve Bölge Jandarma Yetkilileri ile her türlü koordinasyon yapılarak olayın birlikte takip ve soruşturulması sağlanmıştır" şeklinde ifade etti.

GELİŞMELERİ VATANDAŞLARLA PAYLAŞACAĞIZ

Bu konunun cezasız kalmaması gerektiğini ifade eden Tütüncü, "Sorumsuz kişilerce katledilen sokak hayvanlarının faillerinin bulunması amacıyla İlçe Jandarma yetkilileri tarafından tutanak tutularak bir soruşturma başlatılmıştır. Kepez Belediyesi ile hiçbir ilişkisi olmayan bu katliamın sorumlularının ortaya çıkartılmasına ilişkin olarak duyduğumuz insani sorumluluk kapsamında olay tarafımızdan yakinen takip edilmektedir. Bu konuda ortaya çıkacak her türlü gelişme kamuoyumuz ile paylaşılacaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Çamlıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title