Haberler

Kepez'de "Evde Sağlık Projesi" Uygulaması

Kepez'de "Evde Sağlık Projesi" uygulaması kapsamında bugüne kadar yaklaşık 3 bin, 65 yaş üstü kişiye ulaşıldı.

Kepez'de "Evde Sağlık Projesi" uygulaması kapsamında bugüne kadar yaklaşık 3 bin, 65 yaş üstü kişiye ulaşıldı.

Kepez'de "Evde Sağlık Projesi" kapsamında 36 sağlık çalışanı ve 3 ambülansla, çeşitli nedenlerle aile hekimine, hastaneye gidemeyen 65 yaş üstü yaşlılara, evlerinde bakım ve sağlık hizmeti sunuluyor.

Proje kapsamında bugüne kadar ilçe genelinde evde bakıma ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaklaşık 3 bin yaşlıya ulaşıldı. Evde sağlık ekibinde yer alan doktor ve hemşireler, mahalle muhtarların desteği ile tespit edilen, bakacak kimsesi olmayan hasta yaşlıları, periyodik olarak evlerinde ziyaret ediyor, tedavisini yapıyor ve gerekli ise hastaneye götürülmesini sağlıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kanal Mahallesi'nde gerçekleştirilen evde bakım çalışmasına katıldı. Tütüncü, Sağlık Müdürü Mustafa Özsoy, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Kanal Mahalle muhtarı Emin Küçükkara, doktor ve hemşirelerle tedavileri ile bakımları yapılacak olan yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Hal ve hatırlarını sorduğu yaşlılara 'geçmiş olsun' dileklerini ileten ve onlara moral veren Tütüncü, 6 ay öncesine kadar yaşlılara evde sağlık hizmetinin belediyenin sağlık personeli ile götürüldüğünü hatırlattı.

Hizmet alımı yöntemiyle sağlık personeli sayısını artırarak, evde bakım ve sağlık hizmetini profesyonel hale getirdiklerinin altını çizen Tütüncü,

"Profesyonel hizmet alımıyla belediyemiz son 6 aydır 65 yaş üstü yaşlılarımıza evlerinde sağlık hizmeti götürüyor, onların sağlık ve sıhhatleriyle yakından ilgileniyor" dedi.

Tütüncü, aile hekimine, hastaneye gidemeyen, bakacak kimsesi olmayan yaşlılara yönelik çalışmanın önemli bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sağlık ekibimiz, çağrı merkezine gelen çağrılar ve muhtarlarımızın desteği ile tespit edilen, bakıma ve sağlık hizmetine muhtaç yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ediyor. Yaşlılarımızın muayenesi yapılıyor, hastaneye gitmesi gerekiyorsa hastaneye götürülüyor, ilaçları alınması gerekiyorsa ilaçları alınıyor. ya da devletin yaptığı yardımlarda istediği, raporların alınmasıyla ilgili gerekli girişimlerde bulunuyor."

Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği projede, doktor, acil tıp teknisyeni, hasta bakıcı, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlardan oluşan 36 kişilik sağlık ekibi ve 1 acil müdahale ambulansı, 1 hasta nakil ambülansı ve 1 sosyal destek aracı görev yapıyor.

Yaşlılara, ücretsiz olarak muayene, kişisel bakım, fizyoterapi, psikoterapi, diyet, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunuluyor.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Tütüncü Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title