Haberler

Kepez'de Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Çevre” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Çevre" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çocuklara, çevre bilincini yerleştirmek için ortaklaşa düzenlediği "Çevre" konulu şiir ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

Hayvanat Bahçesi'nde düzenlenen ödül törenine, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve Milli Eğitim İl Müdür vekili Hasan Tevke ile çok sayıda yetkili, veli ve öğrenci katıldı.

Çevre koruma bilincini öğrenme ve tüm topluma yerleştirebilmek için öğrencilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Eren, "Yaşadığımız dünyanın havası ve suyu ne kadar temiz olursa, biz insanlar da o kadar sağlıklı oluruz. Torunlarımıza bırakacağımız en güzel emanet yeşil bir dünyadır. Bizler bu bilinci okullarda geliştirilmesi gerektiğini biliyor ve ona göre davranıyoruz. Geleceğe daha aydınlık bakmak istiyoruz. Çevre bilincini senede 1 gün değil, her gün yaşadığımız zaman sağlıklı bir dünyada yaşamış olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şiir dalında birinciliği Mobil Ortaokulu'ndan Rüveyda Gün, ikinciliği Gülgün Nihat Ömür İlkokulu'ndan Şevval İlgin, üçüncülüğü ise Yıldırım Beyazıt İlkokulu'ndan Sude Özcan kazandı.

Kompozisyon dalında ise birinciliği Ayşe Ahmet Atmaca Ortaokulu'ndan Döndü Nur Küçükkuş, ikinciliği ise Gülgün Nihat Ömür İlkokulu'ndan Oğuz Adil Öz kazandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kepez Belediyesi Dünya Çevre Günü Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title