Haberler

Kepez'de Bilim Merkezi ve Alternatif Turizme İlk Adımlar Atıldı

Dokuma Fabrikası’nda bilim merkezinin kurulmasındaki ilk resmi adım, Kepez Belediyesi Meclisi’nin bilim kulübü kurulmasını kabul etmesiyle atılmış oldu.

Dokuma Fabrikası'nda bilim merkezinin kurulmasındaki ilk resmi adım, Kepez Belediyesi Meclisi'nin bilim kulübü kurulmasını kabul etmesiyle atılmış oldu.

Kepez Belediyesi Meclisi Ağustos ayı toplantısında, sadece Kepez'in değil, Antalya'nın marka değerini arttıracak eğitim ve turizm alanındaki 2 yatırım yapılmasının önü açıldı. Mecliste, Dokuma Fabrikası'nda Antalya'nın ilk bilim merkezi alt yapısını hazırlayacak olan bilim kulübü kurulması, ardından da Kepez Parkorman'da alternatif turizm yapılacak bir işletmeye onay verildi.

BİLİME JET ONAY

Bilim merkezinin alt yapısını oluşturacak, maddi ve fiziki tüm çalışmaların yürütülmesini başlatmak amacını taşıyan bilim kulübünün kurulması, 33 maddelik Ağustos ayı meclis toplantısına ek gündem maddesi olarak sunularak karara bağlandı. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün, geçen hafta teknik heyetiyle birlikte Eskişehir, Kocaeli ve Bursa'daki bilim merkezlerini incelemesinin ardından, bilim merkezinin kurulmasını hızlandıracak bilim kulübünün oluşturulması kararı meclisten geçti. Ek gündem maddesi önergesi, önceden belirlenmiş diğer maddelerden önce meclise sunularak, komisyona havale edilmeden kabul edildi.

HIZ KAZANMAK İÇİN TECRÜBEDEN FAYDALANDIK

Antalya'nın ilk olimpik havuzunun Kepez'e kazandırılmasında olduğu gibi ilk bilim merkezinin de ilçeye kurulmasını istediğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, böyle bir eksiği gidermek niyetinde olduklarını söyledi. Her birinin farklı özelliği olan Eskişehir, Kocaeli ve Bursa'daki bilim merkezlerinin tecrübelerinden faydalandıklarını anlatan Başkan Tütüncü, "Bu anlamda ön incelememiz oldu. Belki çok uzun süredir yapılacak bu çalışmaları, nasıl kısa sürede yaparız diye düşündük. Merkezi 2016 yılı eylül ayında hizmete sokmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için, Kocaeli ve Bursa'da 1,5 yıl evvelden inşa edilecek bilim merkezinin iyi şekilde çalışması, eğiticilerin eğitilmesi için kulüp tarzında bir oluşumla tecrübe elde ettikleri örneğinden faydalandık. Biz de hemen Dokuma içinde bunu kuracak imkana sahibiz. Bilim merkezi tamamlanana kadar bir mesafe kat etmiş olalım istedik. İçinde birçok deney düzenekleri, uzay bilimleri kurulması zaman alıyor. Bu tecrübeyi hemen anında aktaralım ve zamandan kazanalım düşüncesi vardı. Vakit kaybetmemek için ilgili meclis kararı olsun diye düşünerek, ek gündem maddesi olması için hazırladık" dedi.

KEPEZ'DE ALTERNATİF TURİZMİN İLK ADIMI ATILDI

Fatih Mahallesi'ndeki 170 bin metrekarelik alanı Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralayarak 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açıkhava Tiyatrosu'nun da bulunduğu Kepez Parkorman'ı hizmete sokan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, burada alternatif turizm tesisi kurma projesini birçok kez dile getirmişti. Meşe Kapısı'ndaki alanda, belediyeden 25 yıla kadar süreyle kiralayıp Yap-İşlet-Devret modeliyle alternatif turizm işletmesi kurulacak. Geçen ay yapılan meclis toplantısında görüşülen Kepez Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün ilgili hazırlığı, Ağustos ayı meclisinde görüşülerek onaylandı.

PROJEYLE HEM BELEDİYE HEM KAMU KAZANACAK

Ormanlık alanda çeşitli eğlenceli aktivitelerin yer almasıyla cazibe merkezi yaratmayı arzuladıklarını anlatan Başkan Hakan Tütüncü, böyle bir işletme yükünün belediyeye ağır olacağından, bu projeyi özel bir işletmeye devretmek istediklerini söyledi. Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Alanın güvenliğini ve bakımını sağlamak, büyüklüğü nedeniyle çok güç oluyor. İçinde manej, yapay gölleri, havuzları, camlı kuş kafesi, macera parkının, restoranların olduğu bir çalışma yapalım istedik. Burada bu yatırımı yapmadan, işletme maliyetini karşılamadan kira bedeli alınmasıyla, belediyemiz açısından karlı bir iş olacak. Burayı halka açık bir alan getirelim, sadece içindeki ünitelerin ücretli olacağı bir yer olsun istedik."

AÇIK İHALEYLE KİRALANACAK

İşletme süresini 25 yıla kadar olarak belirtilmesinin sebebini de açıklayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Yatırım yapacak olan şirketin, uzun süre işletme hakkını elinde tutacağı için kaliteli bir yatırım yapmasını garantilemek istedik. Ülkemizde bunun örnekleri var. Belediyemizin tüm ihalelerinde olduğu gibi buranın ihalesi açık olacak. Türkiye genelindeki tüm şirketlerin katılabileceği bir ihale olacak" ifadelerine yer verdi.

Kepez'de ilk alternatif turizm yatırımını sağlayacak projenin gerçekleşmesi, Başkan Hakan Tütüncü'nün açıklamasının ardından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title