Haberler

Kepez Belediyesi'nde "Şiir ve Naat Gecesi" Yaşandı

Güncelleme:

Kepez Belediyesi'nin, "Şiir ve Naat Gecesi"ne katılan Dursun Ali Erzincanlı, okuduğu "Naat-ı Şerif"ler ile duygulandırdığı yüzlerce Antalyalı'ya, Peygamber Efendimizin sevgisini anlattı.

Kepez Belediyesi'nin, bir kültür hizmeti olarak ücretsiz düzenlediği "Şiir ve Naat Gecesi"nin konuğu Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını ve İslamiyet'in ilk yıllarındaki olayları kendine özgü şiirsel bir dille anlatan Dursun Ali Erzincanlı oldu.

Şiir ve Naat Gecesi, Kepez Kent Parkı Meşe Kapısı kısmında hizmet veren Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Kur'an tilaveti ile başlayan etkinliği, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Dr. Ayşe Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar'ın yanı sıra Başkan Yardım Mesut Kocagöz, belediye meclis üyeleri, bazı mahalle muhtarları ve 2 bin 500'e yakın Antalyalı izledi.

Sanatçı, gecede kendisinin kaleme aldığı, "Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını ve İslamiyet'in ilk yıllarındaki olayları anlattığı "Naat"ları seslendirdi. Dursun Ali Erzincanlı, okuduğu "Fil Vakası, 40 Yaşındasın, Bedir Savaşı ve 11 Yemenli Kadın Hikayesi" naatları ile konuklarını duygulandırdı.

Gecenin sonunda sahneye çıkan Başkan Hakan Tütüncü, Dursun Ali Erzincanlı'ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Müstesna bir akşamı yaşadıklarının altını çizen Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerçekten Dursun Ali Erzincanlı'nın o güzel anlatımıyla, şiirleriyle güzeller güzeli, Efendimizin hayatının çeşitli sayfalarını, yaşamak bizler için büyük bir mutluluk oldu. Değerli bir büyüğümüz; 'Eğer bir toplulukta din büyükleri, Peygamberler, güzeller güzeli Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (SAV) anılıyorsa, onların ruhaniyeti o mekana sirayet eder.' der. Dursun Ali Erzincanlı'nın güzel şiirleriyle birlikte Efendimizin ruhu da burada bizlerle birlikteydi."

Tütüncü, Kur'an tilavetini gerçekleştiren imamlara da çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dursun Ali Erzincanlı Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Ayşe Tütüncü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title