Haberler

Kepenekli" Sertifika Töreni

Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen sürü yöneticiliği kursunu başarıyla tamamlayan 93 kişiye sertifikaları verildi.

Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen sürü yöneticiliği kursunu başarıyla tamamlayan 93 kişiye sertifikaları verildi.

İl Müdürlüğü toplantı salonundaki sertifika töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, köylerdeki sürü yöneticisi ve çoban sayısının azalması nedeniyle son 15 yılda koyun yetiştiriciliğinin geriye gittiğini söyledi.

Çobanlara verilen eğitim sayesinde atadan kalma tecrübelere bilimsel yöntemlerin de eklendiğini belirten Şahin, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin bu kurslara katılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Bu eğitimler ve desteklemeler sayesinde sürü yöneticiliği mesleğinin daha cazip hale getirilmesi hedeflenmektedir. İlimiz arazileri, geniş mera sahasına sahip olması sebebiyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından önemli bir geçim kaynağıdır. Gelişime de oldukça açık bir sektördür. Sığır etinin en büyük alternatifi olan koyun etinin üretimi, et sektörü açısından ve tüketicinin sofrasına daha ucuz et getirebilmesi açısından büyük öneme sahiptir."

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geleceğinin, bilinçli ve mesleğini doğru yapabilen sürü yöneticilerine bağlı olduğunu vurgulayan Şahin, sürü yöneticilerinin eğitimi ve bilinçlendirilmesiyle köylerdeki istihdamın da artacağını, şehirlere göçü azalcağını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve 3 hafta süren sürü yöneticiliği kursunu başarıyla tamamlayan 93 kişiye sertifikaları verildi. Bazı çobanların kepenekleriyle geldiği törene, Halk Sağlığı Müdürü Turgut Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kenan Şahin Kırşehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title