Haberler

Kenya İş Konseyi Toplantısı

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta için göreve gelişinin 1. yıldönümü nedeniyle pasta kesildi.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta için göreve gelişinin 1. yıldönümü nedeniyle pasta kesildi.

Haber : Özgür ALTUNCU - Kamera: Ünsal ÇAKİN - İstanbul DHA

Türkiye ziyaretini sürdüren Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta bugün İstanbul'da Türk - Kenya İş Konseyi toplantısına katıldı. Göreve gelişinin 1. yıldönümüne denk gelen toplantıda Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta için pasta kesildi. Konuk Cumhurbaşkanına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi eşlik etti. Türk müteahhitlerinin alt yapı çalışmaları konusunda dünyada bir numara olduklarını söyleyen Zeybekçi, Kenya'nın alt yapı çalışmaları için Türk Müteahhitlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bu kapsamda Başbakan Erdoğan başkanlığında kalabalık bir Türk heyetinin Mayıs ayı başında Kenya'ya çıkarma yapacağını açıklayan Bakan Zeybekçi, "Kenya'nın yeniden yapılanmasında Türk müteahhitlerinin önemli görevler üstleneceğine inanıyoruz. Eximbank kredileriyle müteahhitlerimizin iş almasını destekleyeceğiz" diye konuştu.

ELEKTRİK ÇAĞRISI Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta da ülkesine en çok Çinli müteahhitlerin geldiğini söyleyerek, "Türk müteahhitlerini de ülkemizde görmekten mutluluk duyacağız" dedi. Kenya'da sadece yüzde 35'lik bir nüfusa elektrik sağlayabildiklerini belirten konuk Cumhurbaşkanı bu oranı yüzde 85-90'lara çıkarmak istediklerini, bu konuda Türk özel sektörüne fırsat doğabileceğini söyledi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın göreve gelişinin 1. yıldönümümü sebebiyle pasta kesildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title