Haberler

Kenya'da Muhalefet, Çarşamba Günü Büyük Bir Gösteri Yapmaya Hazırlanıyor

Kenya muhalefeti, ülkedeki siyasi krizle ilgili görüşmelerin başarısızlığa uğraması nedeniyle bir dizi protestoya hazırlanıyor. Muhalefet, ilk gösterinin Çarşamba günü Nairobi'nin merkezinde gerçekleşeceğini söyledi.

Turuncu Demokrasi Hareketi'nin (ODM) genel sekreteri Anyang Nyongo, Çarşamba günü Uhuru Parkı'nda genel bir miting yapılacağını açıkladı. Nyongo, gösteriye büyük bir halk kalabalığının bekleniyor olmasından dolayı, polis güçlerinden güvenliğin sağlanması için önlem alınmasını istediklerini belirtti.

Kenya'da Devlet Başkanı Mwai Kibaki'nin tekrar seçildiği seçimler sonrasında yaşanan çatışmalarda 600 kişi ölmüş, polis de muhalefetin protesto gösterilerini engellemişti. Öte yandan, muhalefet lideri Odinga'nın cephesi, siyasi krizin önlenmesi için girişimde bulunan uluslararası kuruluş ve ülkelerin çabaları nedeniyle protesto gösterilerine ara vermişti. Fakat Afrika Birliği'nin arabuluculuk görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

ODM sözcüsü Salim Lone, Kibaki'nin arabulucularla işbirliği yapmaması nedeniyle, ülke çapındaki gösterilerine yeniden başlayacaklarını belirtti.

(AFP-PNR-PNR-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title