Haberler

PKK'nın Yaz Stratejisi: Terörü Kırsala Yönlendirecekler

Güncelleme:

PKK'nın yaz döneminde üs bölgelerine ağır silahlarla ve keskin nişancılarla saldırı ihtimaline karşı önlem alınıyor. Örgüt şehirlerde umduğunu bulamayınca kırsala çekilmeye karar verdi.

Şehirlerde istediğini alamayan terör örgütü PKK'nın eylemlerini tekrar kırsala yönlendireceği öğrenildi.

Terör örgütü PKK, 2011 yılındaki Uludere olayından sonra sınır ötesi hava harekâtına maruz kalmamıştı. Aralık 2015'te belirlenen il ve ilçelerde başlatılan operasyonlardan önce Kandil başta olmak üzere Irak'ın kuzeyine ve yurtiçindeki hedeflere eşzamanlı ve yoğun icra edilen hava harekâtlarıyla örgüt ciddi baskı altına alındı. İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'nde yürütülen operasyonlarda terör örgütü büyük zayiat verdi. Irak'ın kuzeyindeki lojistik tesisleri, yer altı silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınakları, yer üstü ağır silah mevzileri yüzde 80-85 oranında imha edilip örgüt adeta felç edildi. Lojistik ikmalinin çoğunu Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG unsurları üzerinden Irak'ın kuzeyine getirdiyse de örgüt, aralıklarla yapılan hava taarruzlarıyla buradan da beklediğini alamadı.

'ŞEHİR DİRENİŞİ BAŞARISIZ OLDU'

Şehir direnişi adını verdikleri kent eylemlerinde, asker-polis organize, müşterek operasyonlarıyla örgütün planları realize olmadı; birçok il ve ilçede hezimete uğradı. "Meskûn mahal çatışması" adı verilen bu yeni terörle mücadele konseptinde güvenlik güçleri de tecrübe kazandı. Bölgede, örgüte müzahir olan "uyuşturucu baronları" ve uyuşturucu üretimi trafiğine darbeler vuruldu.

BİNALARI PATLATMA

Örgütün, bölge halkını tehditle, zor kullanarak ve karşı gelenleri öldürerek evlerinde kalmaya zorlama, canlı kalkan olarak kullanma girişimleri başarısız oldu. Kaçarken, bina kolonlarına yerleştirdikleri patlayıcı maddelerle güvenlik güçlerine zayiat verdirme, mahalleleri yaşanmaz hale getirme girişimleri halkın örgüte nefretini doğurdu. Barikat ve çukur politikalarının çöktüğü, elebaşılarının öldürülmesiyle ağır kayıplar verdikleri, telsiz konuşmalarına da yansıdı. Örgüt içi infazların artması, örgüte yeni katılanların "yemlik' olarak kullanılması çöküntü yarattı. Örgüt, Irak ve Suriye'de oluşabilecek bölünme ve de facto oluşumlara karşı, gücünün önemli bölümünü buralara kaydırdı. Şimdi de eylemlerini kırsala yayacakları-yönlendireceklerine ilişkin beklenti hâkim.

YENİ EYLEMLER

Kar-kış, yağmur-soğuk demeden güvenlik güçleri, şehirlerde ve kırsaldaki terör yapılanmalarına karşı etkili sinyal istihbaratı; yer-koordinat tespiti, hedefleme, radarla ve fiziki sınır kontrolü, imha gücü yüksek mühimmatlarla operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Güvenlik birimlerine gelen istihbarat ve yapılan değerlendirmelerde terör örgütünün;

-Üs bölgelerine uzak mesafelerden ateş açarak zayiat verdirmek,

-Yol üzerindeki jandarma karakollarına ve lojmanlara bombalı araçlarla saldırılarda bulunmak,

-Askeri birliklerin üs bölgelerine giden yollara el yapımı patlayıcı yerleştirerek kablolu düzenekle uzaktan infilak ettirmek,

-Kırsalda operasyon yapan TSK unsurlarına keskin nişancı tüfekleriyle ateş açmak şeklinde eylemlerini sürdüreceği vurgulanıyor.

YENİ TEHDİT: FN-6 FÜZESİ

TSK hava unsurlarına ve özellikle helikopterlere karşı yeni bir tehdit ise terör örgütünün eline geçtiği iddia edilen FN-6 füzeleri. Rusya ve Çin'in 2015'ten beri kullandığı bu füzelerden (MANPADS) FN-6 300 kadarının PYD'ye, oradan da PKK'ya ulaştığı yönünde güçlü bilgiler var. Üçüncü nesil pasif kızılötesi güdümlü (IR) füze, yerden havaya omuzda atılıyor. 6 km menzilli füze, 3.8 km maksimum yükseklikte alçak uçan hedefleri isabet vurabiliyor. 16 kg ağırlığında, 1.5 metre uzunluğundaki füze, saniyede 600 metre hızla 72 mm'lik füze atıyor.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Uludere Suriye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (9)

................:

adamlar zaten kobramızı düşürmüş heryerde videosu var , teknik arıza dedikleri kobranın ısı güdümüne karşı koruması flarenin çalışmaması mı bilmem

43
3
yanıtYanıtla
NASREDDIN HOCA:

SILANSIZLARA KARSIN, KAHRAMANIDINIZ. ASIL TEST, SIMDI BASLANACAK!

7
10
yanıtYanıtla
AMED:

TOMALAR, TANKLAR KURT KENTLERINDE CEZASIZ YUREEMEZ INSALLAH!

6
10
yanıtYanıtla
sdgsg:

ohal uygulaması

yanıt0
yanıt0
vatan:

türk kürt laz çerkez kardeştir , vatanı bölmeye çalışanlar kalleştir , ekmegini yediği vatan ihanet edenlere duyrulur , allah türkiyemin yar ve yardımcısı olsun

4
7
yanıtYanıtla
Salla:

Bu ülke herşeyi biliyor gibi görünüp aslında , sadece kendi insanlarını kandırmak için herşeyi yapıyor. Pkk öldü bitti , son çırpınışları, arkadaşa bırakın yalanı birlik , birleşme yalanla dolanla olmaz, yalan dolan bölünmeye götürür. . .

9
1
yanıtYanıtla
murtaza:

Pkk nin bir sonuç alacağı yok, yeterli destek yok, amaç emperyallerin istediği Ortadoğu olaylarında Türkiyenin rolünü zayıflatmak.

6
0
yanıtYanıtla
Pkk sehirlerde:

Ne kirsali be hergun sehirlerde bombalar patlatiliyor sehitler veriliyor. Ne kirsali !!! Bahsedilen fuzenin de kullanildigi iddia degil dogrudur. Gecen gun genelkurmayin ariza nedeni ile dustu dedigi helikopterin bu fuze ile vuruldugu goruntuleri dolasiyor internette.

1
1
yanıtYanıtla
denvar:

pkk da böyle füzeler var iken saldırı helikopteri gönderilemez. çok kayıp olur. o neden ile yüksekten uçak lazer güdümlü füze taşıyan iha ve uçaklara ihtiyaç var. hürkuş lara füze eklenmeli istifaları artmalı.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title