Haberler

Kentsel Dönüşümdeki Emsal Artışa Tepki

Bursa’da toplanan sivil toplum kuruluşları kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki gösterdi.

Bursa'da toplanan sivil toplum kuruluşları kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki gösterdi.

Bursa'da Atatürk Heykeli önünde toplanan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOĞADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, belediye meclisinin mayıs ayı olağan toplantısında, 17 ilçenin nazım imar planlarının tümüne tepki göstererek, "Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir şeklinde bir plan notu eklenmesine karar verildi. Bu kararın kontrolsüz yapılaşmanın önünü açacağı ve birçok bölgede ciddi fiziksel sorunları beraberinde getirecektir" dedi.

Şimşek, son yıllarda gerçekleşen parsel tabanlı plan değişiklikleriyle, alt yapı hizmetlerinin ve temel ihtiyaç kaynaklarının kenti taşımakta zorlandığını dile getirerek, "Yapılan 0.50'lik artış Bursa'ya altın vuruş yapmanın ötesinde bir anlam taşımıyor. Ayrıca imar kanunu ve yönetmeliklerde bu konuyla ilgili 'herhangi bir yerde nüfus yoğunluğunu arttırıcı bir değişiklik yapılması durumunda nüfusun ihtiyaç duyacağı okul, sağlık, park, otopark' gibi donatıların da oluşturulmasının zorunlu tutulmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı" açıklamasını yaptı.

Ayrıca Şimşek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulundu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title