Haberler

Kentsel Dönüşüm Yasası Gibi Dijital Dönüşüm Yasasına İhtiyacımız Var"

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, Türkiye’nin kentsel dönüşüm yasası gibi dijital dönüşüm yasasına ihtiyacı olduğunu, bunun 2023 hedeflerimiz açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, Türkiye'nin kentsel dönüşüm yasası gibi dijital dönüşüm yasasına ihtiyacı olduğunu, bunun 2023 hedeflerimiz açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şirketin üç yıllık hedeflerini açıkladığı toplantıda dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak Yeni dönemde mevzuatta bazı değişiklikler beklediklerini belirtti. Terzioğlu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Fiber altyapı konusunda büyük yatırımlar olacak fakat mevzuatın sadeleştirilmesi gerekiyor. Güney Kore, faydalarını görerek her haneye fiber götürmüş ve bunu 25 sene önce yapmış. Türk insanı adeta internete aşık olmuş durumda potansiyelimiz çok yüksek. Fakat dijitalleşmenin önünü açacak kanun ve düzenlemelere ihtiyaç var. Fiber yatırım yapan eziyet değil teşvik edilmeli. Yatırım yapmak istiyoruz izin alamıyoruz, izin alıyoruz bu defa türlü problemlerle uğraşıyoruz. Su şebekesi, kanalizasyon şebekesi ne kadar önemliyse bu da o kadar önemli. Kentsel dönüşüm yasası gibi dijital dönüşüm yasasına ihtiyacımız var. Bu 2023 hedeflerimizle de çok ilgili data çok ciddi bir değer ve gelişmiş ülkelerin bu konuda ciddi çabaları var. Datanın kendi ülkelerinde kalmasını istiyorlar. Biz de bunun önünü düzenlemelerle açmalıyız. Bunun önemi mutlaka görülmeli". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title