Haberler

Kentsel Dönüşüm'ün İlk Meyvesi Hasanibasri'de Alınıyor

Yakutiye Belediyesinin Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projeleri kapsamında gecekondulardan temizlenen Hasanibasri mahallesindeki arsaların ihalesi yapıldı.

Yakutiye Belediyesinin Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projeleri kapsamında gecekondulardan temizlenen Hasanibasri mahallesindeki arsaların ihalesi yapıldı. İhale ile İki ayrı firmaya verilen 23.5 dönüm arsanın uygulama projesinin ortak yapılacağı belirtildi. İlk meyveleri almaya başladığını söyleyen Ali Korkut, "Kentsel dönüşüm yaparken, şehir merkezini gecekondulardan, içindeki insanımızı ilkel yaşamdan konforlu binalara yükseltmeyi hedeflemiştik. Şükür Allah'a bunlar adım adım gerçekleşiyor. Arsalarımızın satışından gelen her kuruşu yine kamulaştırmaya, yeni alanları yıkmaya kullanacağım için mutluyum, inşallah herkes için hayırlı olur" dedi.

Erzurum'un merkezini yıkmakla işe başlayan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yapım yolunda ilk adımın atıldığını söyledi. Erzurum'un en nadide bölgelerinden biri olarak gösterilen Hasanibasri mahallesinde Kentsel dönüşümle üretilen 23.5 dönüm arsa bugün sahiplerini buldu. Yakutiye Belediyesi Meclis salonunda Belediye Başkanı Ali Korkut'un da bulunduğu ihale ile arsalar Erzurumlu iki firma tarafından alındı. Başkan Ali Korkut, daha önce blok olarak satışa çıkardıkları arsanın sonradan bölündüğünü belirterek "23.5 dönüm bir arsa söz konusu. Şehrin en güzel yeri ve, ticari alan mevcut. Yani çok değerli bir arsa bugün sahibini buldu. İki ayrı firmamız ihaleyi kazandılar. Sanıyorum müşterek bir proje kapsamında yapım gerçekleşecek. Belediye olarak bizde proje uygulamasında yönlendirici olmaya gayret edeceğiz. Erzurum'a yıkışır, layık bir eser ortaya çıkması için gerekli gayreti göstereceğiz. Erzurumumuza hayırlı olsun. Çünkü bu arsa satışından gelen her kuruşu yine kamulaştırmalar için harcayacağız, yine yatırım olarak şehrimize geri dönüştüreceğiz" dedi.

Ali Korkut, gecekondunun yerini modern ve çağdaş yaşam alanlarının alacağının altını çizerken, "Yıkmakla işe başladık, şükür şimdi yapım zamanı. Ben yine Erzurumlu firmalara çağrı yapıyorum. Bir arsamız daha var. Gecekondudan tamamen temizlediğimiz Mehdiefendi mahallemizde. Onunda ihalesini yenileyeceğiz. Neden Erzurumlu firmalara çağrı yaptığım sorulursa, şunu önemsiyorum ihaleyi Erzurumlu firma alırsa çalıştırdığı işçiden, inşaat için kullanacağı malzeme alınıma kadar bu şehirde bir döngü oluşacaktır. Yani yalnızca alan ve satanın kazanmadığı, şehrin her kesimine, her insanımıza yansıyacak bir döngü söz konusu. Ben her insanımıza yaptığımız işlerde AŞ ve iş oluşsun istiyorum. Bugün gerçekten çok mutluyum" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Korkut Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title