Haberler

Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Trabzon'un Çehresi Değişiyor

Güncelleme:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları kentsel dönüşüm projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Şehri şantiyeye çeviren dev kentsel dönüşüm projelerinde kamulaştırılacak bin 573 binanın bin 337'si ile anlaşma sağlanarak 982'si yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 390 milyon TL ödendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1,2 ve 3'cü etapta hak sahiplerine bugüne kadar 156 milyon TL ödendi. Zağnos'ta 614 binadan 614'ü ile anlaşma sağlanırken, 585 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Caddesi ile Sahil yolu arasını kapsayan dördüncü etapta kamulaştırma çalışmaları ise hızla sürdürülüyor. Zağnos Vadisi 4. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında istimlak edilecek 102 binadan 70 bina sahibi ile anlaşma sağlandı ve yaklaşık 38 milyon TL ödeme yapıldı.

Trabzon'un Zağnos Vadisi ile birlikte hava koridorlarından birisi olan Tabakhane Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında 688 bina yıkılacak. Yapılan görüşmeler neticesinde şu ana kadar 548 binanın kamulaştırması tamamlanarak, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane'de hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 117 milyon TL ödeme yapıldı.

AYASOFYA'NIN TARİHİ KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Ayasofya Camii'nin tarihi kimliğini ortaya çıkartmak için TOKİ ile birlikte yapılan "Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi" için hak sahiplerine 37 milyon 553 bin TL ödeme yapıldı.

Proje kapsamında 44 binanın tamamı kamulaştırılarak yıkımı gerçekleştirildi. Ayasofya çevresi peyzaj düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Trabzon Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde fizibilite çalışmaları tamamlandı. Halihazır haritalar çıkarıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi. Alan üzerinde uygulanacak projelerle ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Ada ada yapımı gerçekleştirilecek olan bu önemli projede 123 binadan anlaşma sağlanan 61 bina için hak sahiplerine yaklaşık 42 milyon TL ödeme yapılırken, 15 binanın yıkımı tamamlandı.

Belediye hizmet binası ile Valilik ve itfaiye kavşağı arasında yapılacak Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında binaların tespit çalışmaları tamamlandı. Bina tespit çalışmalarından sonra gerçekleştirilecek olan gayrimenkul değerleme çalışmalarının da altyapısının da oluşturuldu. Narlıbahçe kentsel dönüşümün çalışmalarının Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin hazırlanmasında olduğu gibi basamak basamak yapılacak. Narlıbahçe'de 222 bin metre kare alanda 382 bina yıkılarak kentsel dönüşümü tabi tutulacak.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDE TÜRKİYE ÖRNEĞİYİZ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Kentsel Dönüşümlerde Türkiye örneğiyiz" diyerek başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon'un çehresinin değişeceğini söyledi. Gümrükçüoğlu "Zağnos ve Tabakhane Vadisi kentsel dönüşümleri sahile kadar inecek, Bahçecik Camii'nin çevresinin açılması, Narlıbahçe ve Çömlekçi kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon'un çehresi değişecek. Trabzon 4 bin yıllık tarihi bir kent. Sanat, spor, uygarlık ve spor kenti olan Trabzon'u gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için kentsel dönüşüm projelerine önem veriyoruz. Özellikle Zağnos ve Tabakhane Vadileri kentsel dönüşüm projelerinin bitirilmesiyle kentimizin iki önemli vadisini tekrar eski kimliğine kavuşturacağız. Çarpık yapılaşmadan önce mandalina, portakal, nar ve incir bahçesi olan bu iki önemli vadimiz ayrıca kentimizin nefes borularıdır. Dönüşümlerin tamamlanmasıyla bu bir anlamda kentin nefes borularını da açmış olacağız. Bunun Çömlekçi, Ayasofya ve Ortahisar ve Narlıbahçe kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesiyle kentimizde çarpık yapılaşma önemli oranda ortadan kalkacaktır" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çömlekçi Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title