Haberler

Kentsel Dönüşüm İçin Gecekondusunu Kendi Eliyle Yıktı

Gecekonduların yerini modern konutların aldığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Alanı’nda gecekondusu olan vatandaşlardan Mehmet Yüce, yıkım çalışmalarına örnek bir katkıda bulundu.

Gecekonduların yerini modern konutların aldığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Alanı'nda gecekondusu olan vatandaşlardan Mehmet Yüce, yıkım çalışmalarına örnek bir katkıda bulundu. Yüce, kentsel dönüşüme destek vermek amacıyla 40 yıllık gecekondusunu kendi elleriyle yıktı.

Kentsel dönüşüm alanında gecekondusu olan 65 yaşındaki emekli dozer operatörü Mehmet Yüce, yıkım çalışmalarına bizzat katılarak destek verdi. Önce eline bir kazma alarak gecekondusunun duvarlarını yıkan Yüce, daha sonra dozere binerek operatör ile birlikte yıkım işlemini tamamladı. Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ne katkı sağlamak için gecekondusunu yıktığını söyleyen Mehmet Yüce, "Gecekondular biterse Yükseltepe kazanacak. Ben bu gecekonduda 40 yıldır oturuyordum. Şimdi kendi rızamla yıkıyorum. Keçiören Belediye Başkanım Mustafa Ak çok çalışıyor. Keçiören ve Yükseltepe çok gelişti. Başkanımın yaptığı hizmetlerden çok memnunum" diye konuştu.

ÇİLE ÇEKENLER İÇİN ARTIK SEFA ZAMANI

Mehmet Yüce'ye duyarlılığından ötürü teşekkür eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, projenin Keçiören'in hayallerinden birisi olduğunu belirterek, "Bu bölgede değişimi ve büyük gelişmeyi hep beraber göreceğiz. 1 milyon 73 bin metrekarelik dönüşüm alanında daha önce bin 750 gecekondu bulunuyordu. Proje kapsamında inşa edilecek 5 bin 600 konut ile burası yeni bir cazibe merkezi olacak. Yıllardır burada oturan vatandaşlarımız altyapı ve ulaşım çilesi çektiler. İnşallah en kısa sürede sefasını sürecekler" dedi.

Keçiören'in her geçen gün geliştiğini vurgulayan Başkan Ak, Yükseltepe'de yükselen yeni konutların o bölgede oturanlara ve oturmak isteyenlere modern şehir yaşantısını sunacağını kaydetti.

Keçiören'in yeni yüzü Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Alanı'nda imar, kamulaştırma, gecekondu yıkım ve konut inşaatı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kentsel dönüşüm planına uygun yeni imar yollarının da açıldığı alanda, bin 600 konutun inşaatı devam ediyor. 5 bin 600 modern konutun yapılmasının planlandığı gecekondu bölgesindeki ağaçlar ise, köklerine zarar vermeden sökülerek ilçedeki park alanlarına tekrar dikiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title