Haberler

Kentkartta Yeni Dönem

Manisa'da ilk kez uygulamaya konulan sistemde, ulaşımda kullanılan kentkartlar akıllı telefonlarla bütünleşti.

Manisa'da ilk kez uygulamaya konulan sistemde, ulaşımda kullanılan kentkartlar akıllı telefonlarla bütünleşti. 'NFC' özelliğine sahip akıllı telefonlarda oluşturulacak 'mobilkentkart' sistemiyle, telefonlardaki sanal karta kullanıcının kredi kartlarından sağlanacak 20 liralık bakiyelerle gişelerden dolum yaptırma ile yetersiz bakiye döneminin sona erdiği kaydedildi. Sistem sayesinde kullanıcının telefonu ulaşım araçlarındaki cihaza gösterip yolculuk yapabileceği açıklandı.

Türkiye'de 22 kentte faaliyet gösteren 'Kentkart' firması, ilk kez uygulanacak akıllı telefonlarla ödeme sistemi 'mobilkentkart' uygulamasını Manisa'da uygulamaya koydu. Beyazfil Durağı'nda yapılan tanıtım toplantısına; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş, Ulaştırma Koordinasyon Dair Başkanı Mümin Deniz, Kentkart Genel Müdürü Ercan Ünal, Kentkart Yönetim kurulu Başkanı Mashar Basmacı, Kentkart İş Geliştirme Direktörü Zeynep Meziyet Akbay ve çok sayıda kişi katıldı.

Kentkart Genel Müdürü Ercan Ünal, firmaları tarafından geliştirilen yazılım ve teknoloji ile mobilkentkart kolaylığından Türkiye'de ilk kez Manisa ulaşım hizmetinden faydalanacakğını söyledi. Ünal, şöyle dedi:

"Android telefonlarınıza mobilkentkart uygulamasını indirdikten sonra sanal karta, kredi kartınızdan 20 lira yükleme yapıyorsunuz. Bakiye 10 liranın altına düştüğünde yine sanal karta 20 lira yükleniyor. Manisa'daki tüm otobüsler mobilkentkart uygulamasına uyumlu. Telefonunuzu otobüsteki cihaza okutup biletinizi almış oluyorsunuz. Telefonunuz internete kapalı olsa bile bağlantı sağlandığında biniş detaylarınız otomatik olarak güncellenir. Mobilkentkart sayesinde gişelerden dolum yaptırmak dönemi ve yetersiz bakiye dönemi bitiyor. İleride diğer illerde de uygulamaya geçildikten sonra akıllı telefon uygulamasıyla bu illerde de yolculuk yapılabilecek."

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de öğrenci ve sanayi ağırlıklı kente teknolojiyi önceden getirip, halka rahatlık sağlamak istediklerini belirterek "Manisalı her şeyin iyisine layıktır" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Ergün Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title