Haberler

Kent Ormanı'na Binlerce Ağaç Dikimi Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Talaytepe mevkiindeki Kent Ormanı’na ağaç dikimi sürüyor.

Diyarbakır'ın Talaytepe mevkiindeki Kent Ormanı'na ağaç dikimi sürüyor. Şu ana kadar 8 bin 651 adet ağacın dikildiği Kent Ormanı'nın birinci etabına, 3 bin adet mavi selvi ve İran Çamı'nın dikimi devam ediyor. Duvar ve yol çalışması tamamlanan ikinci etapta ise, 13 bin adet ağacın alana dikilmesi için tesviye ve toprak düzeltme işlemleri aralıksız sürüyor.

Diyarbakır halkına dinlenebileceği, yürüyebileceği, nefes alabileceği, doğaya zarar vermeden vakit geçirebileceği yeni yeşil alanlar kazandırmak amacıyla geliştirilen Talaytepe'deki Kent Ormanı'na ağaç dikimi sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 7 milyon 250 bin liraya ihale edilen, 1 milyon 230 bin metrekarelik alandan oluşan ve seneye tamamlanması hedeflenen Kent Orman Projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Kent Ormanı'nın 1230 dönümlük birinci etabına, şu ana kadar toplam 8 bin 651 adet yapraklı ağaç dikilirken, aynı etabın 75 bin metrekarelik bölümünde ise 3 bin adet İran Çamı ve mavi selvinin dikim işlemi sürüyor.

İKİNCİ ETABA 13 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Kent Ormanı'nın ikinci etabında da çalışmalarını aralıksız sürdüren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, bu etaba 13 bin adet ağacı ekim ayının ortalarından itibaren dikmeye hazırlanıyor. İkinci etapta, duvar ve yol çalışması tamamlanırken, alanın ağaç dikimine uygun hale getirilmesi için tesviye ve toprak düzeltme işlemleri aralıksız sürüyor. Ağaç dikme çalışmalarının, arazinin yapısı ve mevsim koşulları nedeniyle bahar aylarına kadar devam etmesi bekleniyor.

"BAHARA KADAR SÜRECEK"

Konuyla ilgili bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kent Ormanı Projesi Kontrol Mühendisi Gülizar Güneş, Kent Ormanı'nın 1230 dönümlük birinci etabında çalışmaların sürdüğünü belirterek, bu etapta 8 bin 651 adet yapraklı ağaç dikiminin tamamlandığını bildirdi. Güneş, birinci etaba toplam 3 bin adet İran Çamı ve mavi selvinin dikilmeye başlandığını belirterek, Kent Ormanı'nın devamı olan ikinci etapta da çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Güneş, ekim ayının ortalarından itibaren 13 bin adet ağacın dikimine başlayacaklarını açıkladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title