Haberler

Kent Orkestrası Beylikdüzü'nü Temsil Edecek

Beylikdüzü'nde müzikle ilgilenen, amatör veya profesyonel gönüllü vatandaşlardan oluşan Kent Orkestrası, Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü önderliğinde çalışmalarını sürdürüyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gökyüzü Bandosu ile ilk sahnesini alan ve büyük ses getiren Kent Orkestrası'na katılmak isteyen herkes müdürlüğe başvurabiliyor.

İlçede konserler vermek, törenlerde, kutlamalarda ve belediyenin faaliyetlerinde Beylikdüzü'nü yurt içi ve yurt dışında temsil etmek amacıyla kurulan Beylikdüzü Belediyesi Kent Orkestrası, takdire şayan işler yapıyor. Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin önderliğinde çalışmalarına devam eden Kent Orkestrası şu an için 20 kişiden oluşuyor. İlk gösterilerini 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda yapan grup, havadan 20 metre yükseklikte gerçekleştirdiği konserle büyük ses getirmişti.

"Orkestrada yer almak için müdürlüğe başvurmak yeterli"

Üflemeli ve vurmalı enstrümanlardan oluşan orkestrada ayrıca Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin katılımıyla yaylı enstrümanlar da var. Latin müzikleri icra eden Samba Grubu ve Beylikdüzü Cumhuriyet Gençlik Korosu ile de çalışmalar sürüyor. Repertuarda ağırlı olarak yerli ve yabancı pop, jazz, rock, latin müzikleri, klasik Batı müziği eserleri ve Türk müziği eserleri yer alıyor. Müzik eğitimi almış, nota bilgisi olan ve çalışmalara süreklilik sağlayabilecek Beylikdüzü ilçesinde ikamet eden herkesin katılabileceği orkestrada yer almak için müdürlüğe başvurmak yeterli.

Orkestra halkın yoğun talebi üzerine kuruldu

Beylikdüzü'nün bir Kent Orkestrası ve Bandosu'na ihtiyacı olduğunu belirten Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin, halkın yoğun talebi üzerine ilçede yapılan sanatsal faaliyetler, törenler ve kutlamalar bir noktada birleşince Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı üzerine Kent Orkestrası'nın kurulduğunu ifade etti. Çetin, amaçlarının ilçede konserler vermek, Beyikdüzü'nü yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydetti. En son belediyenin düzenlediği yılbaşı etkinliğinde bir performans gösterdiklerini söyleyen Çetin, ilerleyen günlerde Latin müzikleri grubunun birkaç AVM'de çalacaklarını ve 14 Şubat Sevgililer Günü'nde orkestranın sahne alacağını duyurdu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Merve Veziroğlu'nun eşi tutuklandı mı? Merve Veziroğlu davasında son durum ne? 31 Mart 2024 yerel seçimleri iptal edilirse ne olacak? Bir sonraki yerel seçim ne zaman olacak? Selim Arslangiray kimdir? Zafer Partisi Eskişehir- Seyitgazi Belediye Başkan adayı Selim Arslangiray kaç yaşında, nereli? 28 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? Seçimden sonraki gün tatil mi? 1 NİSAN tatil mi? Okullar seçimden sonraki gün (Pazartesi) tatil mi? Nerede oy kullanacağım? E- Devlet sorgulama ekranı! 31 Mart günü nerede oy kullanacağım? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 28 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? DEM Parti Zonguldak Merkez Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Zonguldak Merkez adayı Ceylan Turğut kimdir? DEM Parti Yozgat Merkez Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Merkez adayı Merve Eylül Bütün kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title