Haberler

Kent Meydanında Kafkas Şöleni

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi'nin destekleriyle Bursalılarla buluşan ve Bursa Kent Meydanında gösterilerini sergileyen, Dağistan Uluslar arası Folklor ve Akrobasi Gurubu, kendilerini izlemek için meydanı dolduran yüzlerce Bursalıya görsel bir şölen sundu. Yaklaşık 3 saat süren şenlikte, Dağistan ve Çerkez kültürününün birbirinde ilginç folklorik figürlerini sergileyen gurup, izliyinler tarafından ayakta alkışlandı.

Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen, Osmangazi Belediyesinin deseteği ile Bursa'ya getirilen 52 kişilik grup, ağırlıklı olarak keskin figürlü haretler oluşan Lezinka gösterileri ile, Dağistan kültürünü Bursalılarla buluşturdular. Her yıl Yalovada gerçekleştirilen Uluslar arası Kafkas Müzik Festivali için, Dağıstan Bahçekale' den gelen Folklor grubunun, Bursa Kent Meydanındaki gösterileri, başta Bursa'da yaşayan Kafkas kökenli vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık tarafından büyük bir coşkuyla izlendi.

Sergiledikleri yöresel oyunların yanı sıra, ekibin yaptığı akrobatik şovlar izleyenler tarafından büyük bir hayranlık ve beğeni ile takip edildi. Dağistan kültürünü yansıtan geleneksel köy düğünü ve savaş oyunlarının yanısra, ip canbazının gösterileriyle renklenen şenliğe katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerek Orta Asyada, gerekse Balkanlar ve Ortadoğuda yaşayan Türk kökenli vatandaşların, ulu bir çınarın uzayan dalları olduğunu söyledi.

Dündar, "Bizler, Osmanlı İmparatorluğu kurucusu ve Osmanlı imparatorluğunun başkentinden, bir çınar misali uzanan dallarıyla Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğudaki kardeşlerimizle her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bursa'da her kültürden insan yaşamakta. Bu insanların kendi örf adet ve geleneklerini yaşatmak, bu konuda onlara her türlü destek ve katkıyı sunmak bize büyük bir mutluluk veriyor" dedi. Farklı kültürlerden insanların bir arada dost ve kardeşçe yaşadığı Bursa'da, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini dilediklerini ifade eden Dündar, "Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğudaki kardeşlerimizle ilişkilerimiz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla kesilmeyecektir. Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, sonsuza kadar yaşyacaktır" dedi.

Orta Asya – Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Şerif Birinç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a tarihi savaş kaması ve plaket taktim etti. Bursa Dağistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Sabri Döner'in yanısıra, Bursa'daki çok sayıda Abhaz ve Çerkez derneği başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, yakalaşık 3 saat sürdü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Dağıstan Dağistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title