Haberler

Kent Meydanı Projesi' Hayata Geçiyor

AK Parti Siirt eski Milletvekili Osman Ören’in 4 yıl boyunca üzerinden ısrarla durduğu Kent Meydanı projesi, yapılan ihale ilanı ve yer tesliminden sonra yapım çalışmasına başlandı.

AK Parti Siirt eski Milletvekili Osman Ören'in 4 yıl boyunca üzerinden ısrarla durduğu Kent Meydanı projesi, yapılan ihale ilanı ve yer tesliminden sonra yapım çalışmasına başlandı.

AK Parti Siirt eski Milletvekili Osman Ören'in ısrarla üzerinde durduğu ve projenin hayata geçmesi için ilgili tüm Bakanlık ve genel müdürlüklerin kapısını çalarak gerekli ödeneği aktarmayı başarması sonucu proje geçen ay ihaleye çıkmıştı. Her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği alanda, yeşil alan, otopark, yürüyüş parkurunun olacağı kent meydanı projesi, 7 bin 400 metre kare alan üzerinde ilk etapta 4 milyon liraya mal olacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Ören, Siirt'in çehresini değiştirecek Kent Meydanı projesinin, şehre kalıcı bir eser olduğunu aktardı. Ören, "Şehrin girişteki imajını değiştirecek olan kent meydanı projesi, içinde yapılacak yeşil alan, otopark, oturma bankları ile her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanılacak. Aynı zamanda park sorununu da giderecek. 4 yıldır ısrarla üzerinde durduğumuz bu proje memleketimize hayırlı olsun" dedi.

Kent meydanı projesi, Siirt valilik binası, saat kulesi ve eski tekel arsası üzerindeki alanın tamamını kapsıyor. Defterdarlık ve tabu Kadastro binası tahliye edilip meydan projesine dahil edilerek 6 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan ise, iş makineleri tarafından eski tekel arsası üzerinde başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Ören Ak Parti Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title