Haberler

Kent Meydanı'nda Binlerce Kişi İftar Yaptı

Güncelleme:

Sultanbeyli'de sokaklar iftar sofralarıyla şenlendi. Tüm mahallelerde sokak iftarı düzenleyen Sultanbeyli Belediyesi son iftar sofrasını Kent Meydanı'na kurdu. 7'den 77'ye herkesin katıldığı iftar sofrasında binlerce kişi aynı anda iftar yaptı. İftar programında alanda bulunanları selamlayan Başkan Keskin, yaptığı konuşmada kardeşlik mesajı verdi. Bir Ramazan ayını daha huzur içinde geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Keskin, "Bütün Ramazan boyunca iftar sofralarımızda, bizimle olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İftar sofralarımız sizlerin katılımıyla güzelleşti, zenginleşti. İnşallah bundan sonrada Sultanbeyli'de bu güzel tabloyu devam ettireceğiz" dedi.

Türkiye'de huzur içinde yaşadıklarını ifade eden Başkan Keskin, "Bizler cennet vatanımızda huzur içinde, oruçlarımızı tutarken, ibadetlerimizi yaparken, maalesef dünyanın çeşitli ülkelerinde huzura hasret kardeşlerimiz var. Bizler şu anda oruçlarımızı açmaya hazırlanırken, dünyanın farklı yerlerinde, özellikle de İslam coğrafyasında kardeşlerimizin üzerine kurşun yağıyor. Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve daha birçok İslam ülkesinde, biz orucumuzu, sahurumuzu yaparken kardeşlerimiz öldürülüyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasında İslam alemine de çağrıda bulunan Başkan Keskin, "Buradan İslam alemine seslenmek istiyorum. Ey İslam alemi; kardeşlerine uygulanan bu zulmü ne zaman göreceksin. Ne zaman birlikte harekete geçeceğiz. İslam dünyası, daha ne kadar emperyal güçlerin, silah tüccarlarının gölgesi altında kalacak. Her zaman insan haklarından dem vuran, her zaman insan haklarını savunduğunu söyleyen, savaşlara karşı olduğunu söyleyen batı dünyası, siz ne zaman bu zulme ses çıkartacaksınız. Yoksa zulme uğrayan sizden değil diye, bu insanlık dışı uygulamalara, sessiz mi kalacaksınız" ifadelerini kullandı.

İslam dünyasına uygulanan bu zulme Türkiye'nin sessiz kalmayacağını kaydeden Başkan Keskin, "İslam dünyasına uygulanan zulme, biz sessiz kalmayacağız. Arakan'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da katledilenler bizim kardeşimizdir. Biz, bin yıldır İslam dünyasını savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Zulme uğrayanın diline, dinine, ırkına hiç bakmayacağız. Zulmedenin de diline, dinine, ırkına bakmayacağız. 81 ilden buraya gelen kardeşlerimizle farklı kültürlerle yoğrulmanın, birlikte yaşamanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Bu kardeşlik, birlikte yaşama kültürü ve komşuluğumuz, Ramazan'ın gelmesiyle daha da pekişti. Bizler huzur iklimi Ramazan'ın, bugün son sokak iftarını yapıyoruz. Gönül sofralarımızda, komşuluğumuzu, kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirmeye çalıştık. Edirnelimizden Karslımıza, Hataylımızdan Sinoplumuza, ülkemizin tüm renkleriyle aynı sofranın etrafında kenetlendik. Kardeşliğimizi, daha da pekiştirmeye çalıştık. Sizlerin desteğiyle, Sultanbeyli her zaman güzellikleriyle anılan, her geçen gün kendini geliştiren ve yenileyen, Anadolu'nun nadide bir ilçesi haline geldi. Bizden sonraki nesle İnşallah daha yaşanabilir bir Sultanbeyli bırakacağız. Farklı farklı şehirlerden buraya gelerek bir Sultanbeyli kültürü oluşturduk" dedi.

İlçeye yapılan yatırımlarla ilgili de konuşan Başkan Keskin, metro, teleferik ve mülkiyet konusu hakkında da bilgiler verdi. Son olarak alanda bulunanların Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Başkan Keskin, İslam alemine huzur ve barış dileyerek konuşması sonlandırdı.

İftar programına katılan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de alanda bulunanlara iftara katıldıkları için teşekkür etti. Sultanbeyli'nin sorunlarını aştığını ifade eden Sevinç, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu değerlendirerek birlik mesajı verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sultanbeyli Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title