Haberler

Kent Konseyi'nden Kültür Sanat Sergisi

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun gönüllü üyeleri tarafından hazırlanan 'Temaşa-i Sanat' konulu kültür sanat sergisi, düzenlenen törenle Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde izlenime açıldı.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu, kültürel miras olan el sanatlarını geniş kitlelere tanıtmak, atölye çalışmalarını anlatmak ve şehrin kültür hayatına katkıda bulunmak amacıyla yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Tamamen gönüllü katılımcılar tarafından hazırlanan Kültür Sanat Sergisi', Merinos AKKM'de düzenlenen törenle açıldı. Ebru, filografi, rolyef, koza, naht, çini, minyatür, hüsni-i hat, dokuma, takı ve tezhip eserlerinden oluşan sergiye, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BKK Başkanı Semih Pala, BKK meclis ve çalışma gruplarının üyeleri ile sanatseverler katıldı.

"Bursa'da kültürel çalışmalara katkı sunuyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, el emeğiyle oluşturulan sergiye katkı koyan tüm sanatçıları tebrik etti. Bursa'nın bir tarih ve kültür başkenti olduğunu söyleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin de bu doğrultu da çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Tarihin yeniden ayağa kaldırılması ve en önemli kültürel çalışmaların Bursa'da yapılması için projeler ürettiklerini ifade eden Altepe, "Medeniyet şehri olan Bursa'da kültürel çalışmalara katkı sunuyoruz. Bursa Kent Konseyi de bu açıdan önemli işler yapıyor. Türkiye'nin en aktif kent konseyi olarak çalışmalarla kültürümüze sahip çıkıyor. Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri de unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrar gündeme taşıyor. Tüm gönüllü sanatçıları tebrik ediyoruz. Bizlerde Bursa'nın kültür başkenti olması için emin adımlar atıyoruz. 'Siz Merinos'a kongre merkezi yapmayın. Hamam yapın' diyenlere inat kongre merkezimizi yaptık. Bursa'nın merkezi haline geldi. Türkiye'nin en önemli kongre merkezlerinden biri haline geldi" dedi.

"60 eserin yer aldığın sergi, zengin kültürümüzü gösteriyor"
BKK Başkanı Semih Pala ise, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla, 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllüyle birlikte Türkiye'de yapılamayan işleri yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin en güçlü ve en büyük kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi'nin Bursalıları kültür ve sanatla buluşturduğunu dile getiren Pala, "Yılda 1500 etkinlik yapıyoruz. Türkiye'de birçok kurumun yapamadığı etkinlikleri, organizasyon gücümüzle yapıyoruz. 30 çalışma grubumuzdan biri olan Kültür Sanat Çalışma Grubu da örnek çalışmalara imza atıyor. Unutulmaya yüz tutmuş sanatımızı yaşatıyorlar. Tüm gönüllülerimizi tebrik ediyoruz. Ebru, filografi, rolyef, koza, naht, çini, minyatür, hüsni-i hat, dokuma, takı ve tezhip sanatından 60 eserin yer aldığın sergi, zengin kültürümüzü gösteriyor. Bunun yanında Uluslararası BursaFotoFest'i de başlatıyoruz. Bir hafta boyunca fotoğraf sanatçıları Merinos AKKM'de Bursalılarla buluşacak. Aynı zamanda Kültür Sanat Sergimizi de görmüş olacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gönüllü sanatçılar tarafından hazırlanan sergi kurdele kesimiyle izlenime açıldı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BKK Başkanı Semih Pala sergiyi gezerek sanatçılardan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sanatçılar tarafından hazırlanan Kabe-i şerif maketi büyük beğeni topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Merinos Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title