Haberler

Kent Konseyi Kuruluyor

Güncelleme:

Selçuk Belediyesi Kent Konseyi kurulması yolunda ilk adımı attı.


Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı başkanlığında yapılan toplantıda kent konseyinin işlevi, çalışma prensipleri ve yapısı hakkında bilgi verildi. Toplantıya sivil toplum örgütü yöneticileri ve çeşitli sendika temsilcileri katıldı.

Kent konseyi kurma yasa gereği isteğe bağlı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı;"Bir kent yönetiminin asli unsurlar içerisinde kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin de yeri vardır. Biz de kent yönetiminde asli unsurları sağlamak, daha güçlü demokratik ortam yaratmak ve süreci çalıştırmak isteğiyle kent konseyinin oluşumunu uygun gördük. 5393 sayılı kanunun 76. Maddesinde ifade ettiği anlayış içerisinde oluşumunu sağlayacağız "dedi.

Kent konseyinin görev hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Bakıcı, geniş anlamda kentin hak ve hukukunun korunması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi unsurların sağlanması için kent konseyinin var olması gerektiğini söyledi.

Başkan Bakıcı: Kent Konseyi, danışma meclisiyle beraber çalışacak

Bakıcı kent konseyinin bağımsız yapısını vurgulayarak; "Kent konseyi belediyenin tahakkümü dışında
belediyenin desteğiyle çalışacak. Biz kent konseyinin sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirilmesi için siyasi düşüncelerden arındırılmış bir yapı olması gerektiğini düşünüyoruz. Kentin yararına yönelik ortaya çıkmasını hazırlamalıyız. Kent Konseyinin danışma meclisiyle beraber çalışacak. Selçuk'ta düşünsel anlamda fikir üreten kişilerin katılımıyla oluşacak" dedi.

Dr. Cinel: Konsey kentin dinamiklerini kapsayan demokratik platform olacak

Başkan Bakıcı'nın ardından söz alan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel; kent konseyleri halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı, düşünsel çözümlerin üretildiği, düşüncelerin yönetime aktarıldığı kentin dinamiklerini kapsayan demokratik platformlar olmalıdır diye düşünüyorum. Kent konseyleri çözüm önerileri sunan, gönüllü olarak çalışan kent insanının sahiplendiği demokratik bir yapı olmalıdır diye düşünüyorum. Tespitlerimizde derneklerimizi ortaya çıkarmaya çalıştık. Odalarımızı, siyasi partilerimizi bu oluşuma dahil etmeye çalışacağız" dedi.

Bakıcı ve Cinel'in konuşmalarının ardından katılımcılar da kent konseyi ile ilgili beklenti ve düşüncelerini dile getirdiler.

Konuşmacıların ardından tekrar söz alan Başkan Bakıcı kent konseyinin aldığı kararların bağlayıcılığı olduğunu söyleyerek; "Kent konseyinde oluşturulan görüşler meclisin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilir. Bu bilinç içerisinde hareket edeceğiz. Bu kararlara sadece mecliste görüşülecek düşünceler gözüyle bakmayacağız. Meclisin dışında da belediyeye düşen sorumluluk, görev ve hususlar üzerinde bu bağlamda hareket edilecek. Katılımın en koşul olduğu yaklaşımda bu şekilde hareket edilir" dedi.

Toplantının sonunda Başkan Bakıcı; kent konseyi başkanı, yürütme kurulu seçimi için tüm katılımcıları 15 Eylül günü saat 18.00'de beklediğini söyleyerek katılımcıların bu konuda çalışma yapmalarını istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title