Haberler

Kent Konseyi Kadın Meclisleri Bursa'da Toplandı

Güncelleme:

'Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' isimli proje, 11 ilden kent konseyi kadın meclisi temsilcisinin katılımıyla Bursa'da başladı.

Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler 2 Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Güçlendirilmesi Ortak Programı tarafından desteklenen, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Uludağ Üniversitesi tarafından yürütülen 'Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projesi çalıştayı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Muradiye Salonu'nda yapıldı. Çalıştay sonunda belirlenecek esaslar, eş zamanlı olarak Bursa, İzmir, Adıyaman, Samsun, Trabzon, Nevşehir, Mardin, Kars, Gaziantep, Şanlıurfa ve Antalya illerinde uygulamaya konulacak.

Çalıştayın açılış konuşmaları, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir ile Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Sosyal Politikalar Merkezi Derneği (SOMER) Başkanı Enes Keskin tarafından gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından Bursa Kent Konseyi Görevlisi Özlem Acar, çalıştaya ilişkin sunum yaptı. Çalıştay kapsamında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Yavuz, ön ve son testler hakkında bilgilendirmelerde bulunacak. Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Bursa İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler ise 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi' başlıklı sunum yapacak.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, kadının toplum içerisindeki rolüne ve yapılan iyileştirmelere değindi. Zaman ve zemine bağlı olarak kadının toplum içerisindeki rolünün sürekli değiştiğini ve bu süreçte çeşitli hak kayıplarının yaşandığını belirten Karlık, aile yapısını yeniden düzenleyen Türk Medeni Kanunu'yla birlikte bu kayıpların en aza indirgendiğini söyledi. Kanun çıkarmakla meselenin çözülemediğini, bugün olduğu gibi kadın hakları üzerine sürekli konuştuklarını vurgulayan Karlık, "Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar onlarca farklı alanda yüzlerce iyileştirmede bulunduk. Kadın haklarını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sadece konuşmakla kalmadık, somut adımlarla bu konudaki duyarlılığımızı gösterdik, göstermeye devam ediyoruz" dedi.

SOMER Başkanı Enes Keskin ise, olan 'Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Proje ortaklarının Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Uludağ Üniversitesi olduğunu ifade eden Keskin, 1 Ekim 2014 tarihinde başlayan projenin 31 Mart 2015'te sona ereceğini, kadınların karar alma mekanizmalarına katılımın artırılması olduğunu ifade etti. Keskin, "Özel hedefler ise, kent konseyi kadın meclislerine bu alanda nitelik kazandırılması, kadın meclisleri arasında diyalog gelişiminin sağlanması, toplumsal cinsiyet eşitliği bölgesel etkilerinin, yereldeki uygulama ve sonuçlarının, farklı bölgelerden katılımcıların sağlayacağı avantajla değerlendirilmesi ve karşılaştırılmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Uludağ Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title