Haberler

Kent Konseyi İlk Genel Kurul Toplantısını Yaptı

Mezitli Belediyesi Kent Konseyi 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirerek divan ve yürütme kurulu seçimlerini tamamladı.

Mezitli Belediyesi Kent Konseyi 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirerek divan ve yürütme kurulu seçimlerini tamamladı.

Mezitli Belediyesi, kent yaşamında dayanışma ve yardımlaşma bilincinin arttırılmasına yönelik olarak Gençlik ve Kültür Merkezi'nde Kent Konseyi 1. Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan öncülüğünde yapılan toplantıda, katılımcılar arasından konseyde çalışmak üzere görev dağılımları yapıldı. Açılış öncesi kokteylin verildiği toplantıya Kaymakam Nazım Madenoğlu'nun yanı sıra akademisyenler, muhtarlar ile dernek ve ilçe temsilcileri katıldı. Çeşitli fikir ve önerilerinin sunulmasına olanak tanınan Kent Konseyi 1. Genel Kurul Toplantısı'nın açılış konuşmasını Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yaptı.

Kentte hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi ile birlikte yardımlaşma ve dayanışmanın arttırılmasına yönelik her türlü çalışmayı desteklediğini belirten Tarhan, "Bizlerin daha iyi çalışabilmesi için böyle bir yapıya ihtiyaç vardı. Kentimizdeki vatandaşların daha iyi bir yaşam sürebilmesi, bizler açısından oldukça önemlidir. Bunun için güven esasına dayalı, eşitlikçi bir yapı izliyoruz" dedi.

Açık oylama usulü esas alınarak gerçekleştirilen Kent Konseyi 1. Genel Kurul Toplantısı'nın Divan Kurulu'nda görev yapmak üzere önerilen üç isim oy birliği ile seçildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Avni Taşyürek'in başkanlığında oluşturulan kurulun diğer üyeleri; Mustafa Özbay ve Badegül Kaptan olarak belirlendi. Yürütme Kurulu'nda ilgili mevzuat gereği en az yedi üyenin bulunmasına dikkat edilerek, Yürütme Kurulu'na seçilecek üye sayısının 11 olması oy çokluğuyla kabul edildi. Kent Konseyi Başkanlığını yürütmek üzere yapılan oylama sonucunda belirlenen isim ise Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Serdar Ulaş Bayraktar oldu.

Yılda en az iki kere düzenlenmesi ön görülen Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı'nın bir sonraki buluşma tarihi 14 Ocak 2015 olarak belirlendi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazım Madenoğlu Neşet Tarhan Mezitli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title