Haberler

Kent Konseyi Gaziantep'te Yapılan Çalışmaları İnceledi

Kent Konseyi İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu, Nuri Turan başkanlığında Gaziantep'te yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere bir teknik gezi düzenledi.

Heyet, inceleme gezisine ilk olarak Gaziantep kültürünü yansıtan, bakır, sedef, kutnu gibi yerel ürünlerin modern bakış açısıyla tasarlanıp satışa sunulduğu Gaziantep Tasarım Mağazası'nı gezerek başladı. Heyet, daha sonra kentin en eski hanlarından biri olan ve Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan, Gaziantep için tarihi değeri olan Hışva Hanı'nı gezdi. Gaziantep'in türkülere konu olan, kentin adı anıldığında akla ilk gelenlerden olan hamamlar ve hamam kültürünü yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracak olan Hamam Müzesi'ni de gezen heyet, şehrin eski mahallelerinden Düğmeci ve Sefer Paşa mahallelerinde yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi. Uzun yıllar hizmet veren ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek 'Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi' olarak hizmetine devam edecek Eski Adliye Sarayı'nı gezen heyet, ayrıca 51. Cadde'de yapılan Viyadük, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Güzelyurt Konutları, Kahraman Emmioğlu Köprüsü, mezarlığın arka tarafında yapılan ve hala inşaatı devam eden yeni cami ile Durdu Yetkinşekerci Bulvarı'na bağlanan yol ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Kent Konseyi Çalışma Gruplarından oluşan ekip, Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu sosyal tesisler hakkında da brifing alarak, yaptığı inceleme gezisine son verdi.

İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı Nuri Turan, "Yapılmış ve halen devam eden bu güzel çalışmaları gördükçe kentimiz için mutlu oluyoruz. Bu şehir bizim, hepimizin. Kent Konseyi olarak bundan sonra da yapılacak olan tüm kentimizde yapılan her yapılan çalışmanın takipçisi olacağız" dedi.

İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu'nun yanı sıra ilgili çalışma gruplarının da katıldığı geziye, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Oya Alpay, Kudeb Daire Başkanı Muhittin Aslan ve şube müdürleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Paşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title