Haberler

Kent Konseyi 12. Kez Toplandı

Güncelleme:

Kent Konseyi toplantısında Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yürütülen projeleri anlattı.

Şimdiye kadar 340 proje yaptıklarını söyleyen Göksu, en çok Kentsel Dönüşüm projeleri üzerinde durdu.

Kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması amacıyla yılda 2 kez yapılan Esenler Belediyesi Kent Konseyi'nin 12. Olağan Genel Kurul toplantısı, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya, Faruk Aydın, Aydın Polat, Bülent Babaoğlu ve ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, yerel derneklerin sorumluları, muhtarlar, kanaat önderleri ile çok sayıda Kent Konseyi üyesi katıldı.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya'nın başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kent Konseyi'nin yönetmeliğini ve çalışma yönergesini tamamladıklarını söyleyen Konsey Başkanı Ömer Çetinkaya, konseyin amacı ve işlevi hakkında Konsey üyelerine bilgi verdi.

Toplantıda Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nihat Karataş, yaptığı çalışmalar hakkında Kent Konseyine bilgi verirken; İlçe Sağlık Grup Başkanı Doğan Uysal da Sağlık Grup Başkanlığı'nın yapılanması, idari yapısı ve teşkilatı hakkında bir sunum yaptı. Uysal'ın konuşmasının ardından toplantı, Kent Konseyi Yönergesi'nin değerlendirilmesi ve oylamaya sunulmasıyla devam etti. Yapılan oylama sonucunda yönerge, oy birliği ile kabul edildi.

UMUTLAR ÜZERİNE KURULDUK

Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kent Konseyi'nin gelişen dünyada şehrin geleceğine dair yeni şeyler söylemek için bir şura heyeti olduğunu anlattı. Göksu, Kent Konseyi'nin önemi hakkında Konsey'e açıklamalarda bulundu. Kent Konseyi'nin siyasal duruşların ya da siyasal kanaatlerin propaganda edildiği bir platform olmadığını söyleyen Göksu, "Kent Konseyi, Esenler'e dair yeni şeylerin söyleneceği bir platformdur" dedi. Esenler'in korkular ve umutlar üzerine kurulmuş bir şehir olduğunu dile getiren Göksu, Anadolu'nun çeşitli illerinden valizini alıp gelen insanların korkular ve umutlar üzerine Esenler'i aceleyle inşa ettiklerini söyledi. Esenler Belediyesi olarak toplumun geleceğinin inşasından sorumlu olduklarının bilincinde hareket ettiklerini kaydeden Göksu, "Biz hizmet üretme mükellefindeyiz" dedi.

340 PROJE YAPTIK

Göreve geldiği günden bu yana son 3,5 yıldır Esenler halkının verdiği emaneti taşıdıklarını söyleyen Göksu, Esenler'in dününü, bugününü ve yarınını değerlendirdi. Şehrin yaşayan bir organizma gibi olduğunu belirten Göksu, Esenler'in ciddi sorunlarla boğuşan bir şehir görünümünden kurtulduğunu ifade etti. Bugüne kadar toplam 340 adet projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Göksu, yapılması planlanan projeler hakkında bilgi vererek konuşmasına devam etti. Özellikle kentsel dönüşüm projelerine vurgu yapan Göksu, ilçenin 6 noktasında devam eden projeleri anlattı.

Göksu'nun ardından kürsüye gelen Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; toplumun hizmetlere ihtiyacı olduğunu belirterek, bu anlamda yerel yönetimlerin bu hizmetleri yapmakla görevli olduğunu söyledi. Madenoğlu, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini de dikkat çekti.

DEV PLAZMALAR GELİYOR

Kent Konseyi'nin bir dahaki toplantılarda hazırladıkları raporları Konsey'e sunmaları gerektiğini vurgulayan Madenoğlu, Kent Konseyi'nin daha fonksiyonel hale gelmesinin önemli olduğunu belirtti.

Madenoğlu'nun ardından toplantıda ilçedeki siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri söz alarak dilek, talep ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantıda Dörtyol Meydanı'a Atatürk büstünün ne zaman konulacağı konusunda sorulara cevap veren Esenler Belediye Başkanı Göksu, Atatürk'ün bu toplumun bir değeri olduğunu ifade ederek, Dörtyol Meydan düzenlemeleri çalışmaları tamamlandığında Atatürk büstünü uygun bir yere koyacaklarını söyledi.

Esenler'in 10 ayrı noktasına dev plazmaların konulacağı müjdesini de veren Göksu, plazmalarda Esenler Belediyesi'nin duyurularının yapılacağını söyledi Göksu'nun konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title