Haberler

Kent Ekonomileri Forumu 5. Toplantısı Gerçekleştirdi

Diyarbakır Kent Ekonomileri Forumu toplantısının 5.'si gerçekleştirildi.

Diyarbakır Kent Ekonomileri Forumu toplantısının 5.'si gerçekleştirildi.

Toplantıda bir araya gelen Diyarbakırlı siyasetçi, iş adamı, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri kentin ekonomik vizyonunun belirlenmesi konusunu masaya yatırdı. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu'nun moderatörlüğü ve forum başkanı Hüseyin Cengiz'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, AK Parti Ekonomi İşleri ve Forum Başkan Yardımcısı M. Fatih Kayhan, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, DİGİKAD Başkanı Gülşen Duran, DİKAD Başkanı Esra Aksu ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, çözüm süreci ile birlikte bölgeye hakim olan olumlu havanın ekonomik alanda da kendini gösterdiğini ifade etti. Altaç, "Çözüm süreci ile birlikte bölgeye hakim olan olumlu havanın ekonomik alanda da kendini göstermesi son derece sevindiricidir. 26 Ekim'de Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurtulmuş beyin başkanlığında ilimizde yapılacak Kent Ekonomileri Forumu'na STK'ların sunacakları katkı, alacakları karar ilimiz ekonomisinin şekillenmesinde çok önemli rol oynayacaktır. Hükümetimizin Diyarbakır'a yaptığı yıllık yüz milyonlarca dolarlık yatırımlar kent ekonomisini şahlandıracağı gibi halkımızı da güçlendirecektir. Bu da katılımcı demokrasinin en müşahhas örneğidir" dedi.

Kent Ekonomileri Forumu Başkanı Hüseyin Cengiz ise toplantılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cengiz, "Bugün genişletilmiş bir toplantı yaptık.İlin STK'larından 26 Ekim 2013'te yapılacak Kent Ekonomileri Forumuna kentin vizyoner projelerle katılması gerekiyor. Bunu da kentin dinamikleri olan saygıdeğer katılımcılardan bekliyoruz" şeklinde konuştu. Toplantıda sivil toplum örgütleri başkanları ve temsilcileri ise sırasıyla söz alarak, Diyarbakır'ın kalkınmasının önündeki engelleri dile getirerek, neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini belirtti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title