Haberler

Kenger'de, 18. Geleneksel Selvili Dede Şenlikleri

Kula ilçesine bağlı Kenger Mahallesi’nde bu yıl 18.’si düzenlenen Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği yöre halkından yoğun ilgi gördü.

Kula ilçesine bağlı Kenger Mahallesi'nde bu yıl 18.'si düzenlenen Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği yöre halkından yoğun ilgi gördü.

Kula Belediyesi'nin destekleriyle Kenger Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen şenliğe CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Kula Belediye Başkan Vekili İlyas Macun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, CHP Kula Kadın Kolları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çevre il, ilçe ve mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğe katılan misafirlere et, keşkek, pilav, nohut ve irmik helvasından oluşan yemek ikram edilirken, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de kazanın başına geçerek misafirlere yemek dağıttı.

Kenger Mahalle Muhtarı Günay Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, "Geçmişine ve gelenek göreneklerine sahip çıkan güzel insanlar olduğu müddetçe bu devletimiz sonuna kadar yaşayacaktır. Bu insanlar Alevisi ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile yüzyıllarca beraber yaşamış bir millet. Bizi kimse bölemez ve bölmeye de gücü yetmez. Bizler birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Festival ve şenlikler insanları birbirine kaynaştırması, barışın ve kardeşliği ön plana çıkarması bakımından önemlidir. Festivaller bizim en önemli kültürel değerlerimizdir. Tüm ülke olarak kültürel mirasımıza sahip çıkmalıyız" dedi. Şenlik semah gösterisi ve mahalli sanatçıların yanı sıra Kulalı mahalli sanatçı Sami Dinç'in yöresel şarkı ve türkü dinletisiyle sürdü. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakine Öz Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title