Haberler

Kendisini Vuranın Bulunması İçin Ölmesi Gerekiyor

Güncelleme:

Polis tarafından sokak ortasında vurulan Mert Mehmet Tilev'i vuranın bulunması için beyninden çıkacak kurşunun balistik sonucu lazım. Bunun için ise ölmesi gerekiyor.

Ekimde polisler tarafından vurulan Tilev, bitkisel hayata girdi; soruşturmada ise 9 aydır mesafe alınamadı. Aile katilin bulunması için oğullarının beyninden çıkacak kurşuna umut bağladı ama bunun için çocuklarının ölmesi gerekiyor.

Kocamustafapaşa'da geçen yıl ekim ayında polis tarafından sokak ortasında vurulan Mert Mehmet Tilev, 9 aydır komada. Tilev'in vurulmasına ilişkin başlatılan savcılık dosyasında, o günden bu yana herhangi bir gelişme yaşanmadı. Aile, katilin bulunması için tüm umudunu, ölüm sonrası beyinden çıkartılacak kurşuna yapılması planlanan balistik incelemeye bağladı.

Mert Mehmet Tilev, 24 Ekim 2014'te Kocamustafapaşa'da polis tarafından kimlik kontrolü için durduruldu. Polis memurları ile genç adam arasında bir tartışma yaşandı. Bu tartışma üzerine gözaltına alınmak istenen 24 yaşındaki Tilev, yüzüne biber gazı sıkılarak karakola götürüldü. Tilev'in, Aksaray Polis Karakolu'nda gözaltında işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

TEDAVİ UMUDU KALMADI

Ailesi, serbest bırakıldığında yüzünde ve vücudunda morluklar olan Tilev'in gözaltında şiddete maruz kaldığını gösteren fotoğrafları paylaştı. Tilev'in, karakoldan çıktıktan 2 gün sonra satırla polis memurlarına bağırarak, "Beni bu hale getirenler gelsin" dediği öne sürüldü. Etrafını saran polis memurları, koşmaya başlayan genç adamın yere düştüğü esnada kafasına ateş etti.

26 Ekim 2014 tarihinde Samatya eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisine kaldırılan 24 yaşındaki genç, 9 aydır komada. Doktorlar tarafından bir süre önce artık tedavi umudu kalmadığı için hastaneden evine gönderilen bitkisel hayattaki Tilev, geçtiğimiz günlerde midesinin patlaması üzerine tekrar hastaneye kaldırıldı.

GELİŞME YOK

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, kamera görüntüleri için savcılık harekete geçti. Savcılığa ulaşan Adli Tıp Kurumu'na ait rapordaki görüntülerde kimin ateş ettiğinin anlaşılmadığı belirtildi. Adli Tıp'tan gelen rapor sonrası görüntülerin bulunduğu CD'de, Mert Tilev'in vurulma anını gösteren ve kuruma gitmeden önce net olan görüntülerin bozuk olduğu ortaya çıktı. Öte yandan, oğullarının vurulduğu anı gösteren kamera kayıtlarının peşine düşen aile, ilginç bilgilere ulaştı. Tilev'in vurulduğu cadde üzerindeki bir işyerinde çalışan kişi, olayın ertesi günü polisin kamera bulunan işyerlerini gezdiğini, kendi işyerine de uğradıklarını ancak kameranın caddeyi görmemesi nedeniyle gittiklerini aktardı.

KAYITLAR 'BOZULDU'

Ayrıca, Tilev'in vurulduğu caddeyi gören Yapı Kredi Bankası şubesi kamerasına ait görüntülerin de bozulduğu, bankanın ise bu durumdan Tilev'in bir yakınının görüntüleri izlemek istemesi ile haberdar olduğu öğrenildi. Savcılığın polis memurları hakkında soruşturma izni istediği İstanbul Valiliği ise bu talebi reddetti. Tilev ailesinin avukatlarından alınan bilgiye göre, savcılık dosyasında geçen 9 ay içinde herhangi bir gelişme yaşanmadı. =
Doktorlar aileye, bitkisel hayatta bulunan oğullarının yaklaşık 1 ay içinde ölümünün gerçekleşebileceğini, yapacak bir şey olmadığını söyledi. Tilev ailesi şimdi tüm umudunu, oğullarının ölüm olayından sonra beyninden çıkartılacak kurşuna yapılacak balistik incelemeye bağladı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kocamustafapaşa Mert Mehmet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (71)

CİMBOM:

OLAYI BİLMEDEN YORUM YAPAN VEBAL ALTINDA KALIR POLİS HAKLI OLABİLİR ŞAHISTA BİLMEDEN YORUM YAPMAYALIM. AMA POLİSE SATIRLA SALDIRDIYSA ÇOK BİLE YAŞAMIŞ İYİ VURAMAMIŞLAR DERİM.

29
74
yanıtYanıtla
Anket yapalımmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu olayda ben yüzde yüz polise hak veriyorum çünkü karşıdaki satırlı bir cani bunu durdurmanın başka yolu kalmamış polis silah kulanmış yoksa neden silah kulansın polis

45
51
yanıtYanıtla
cello:

şerefsizse az bile

29
60
yanıtYanıtla
mertMobil-IOS:

kahrolsun mhp

58
30
yanıtYanıtla
MUHAAAAAAAAAAAAAAAAAA:

PSİKOPAT AYAĞINA YAT POLİSE ARTİSLİK YAP HER TÜRLÜ HAKARETİ YAP. . POLİS GÖREVİNİ YAPINCA YAYGARAYI KOPAR. . MEMLEKETTE NE KADAR POLİS DÜŞMANI VARSA. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ONUN İKİ KATI POLİSİ SEVEN VAR. . . . . . . . ZORUNUZA MI GİTTİ. .

46
25
yanıtYanıtla
Zaza KürdümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yazıklar olsun böyle polislere ve böyle polisleri koruyanlara

38
29
yanıtYanıtla
PolisMobil-IOS:

Sana biri satırla saldırsın veya çocuğuna bunu da polis Görsün ve ateş etmesin saldırgana var mısın ??????

28
32
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Polise satırla saldıracak polis çiçek mi taksın yakasına ? cinayeti görmeyipte masum polislere dil uzatmayıın adalet zalimlerin karşısındadır

26
32
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

polis neden erzurumda satırla saldıranların kafasına sıkmıyor??umarım sizinde oğullarınız aynı şekilde kafasından vurulur ve o zaman anlarsınız empati kurmayı. tabi vicdanınız varsa!!

32
25
yanıtYanıtla
poliste bir insan:

adam polise satırla saldıracak vurulunca da polisler suçlu. polis nasıl koruyacak kendine yaa. bu haberi yapan arkadaş olayı saniye saniye anlamışsın. sen olay günü ordamıydın. olaya tanık oldun mu ki düşerken ateş etti diye yazmışsın. kamera kaydın var mı ?lütfen yaptıgınız haberlere dikkat edin. insanları polis düşmanı yapmayın. poliste bir insan

43
3
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title