Haberler

Kendisini İhbar Eden Hoeness Maliyeye Belgeleri Sunmamış

İkinci devlet kanalı ZDF'nin haberine göre, maliye uzmanı Gabriele H, Hoeness'in verdiği son belgelerin incelenmesinden sonra kaçırdığı verginin en az 23.75 milyon euro olduğunu açıkladı.

İkinci devlet kanalı ZDF'nin haberine göre, maliye uzmanı Gabriele H, Hoeness'in verdiği son belgelerin incelenmesinden sonra kaçırdığı verginin en az 23.75 milyon euro olduğunu açıkladı. Deutsche Welle de, sürpriz gelişme nedeniyle Uli Hoeness'in pazartesi günü başlayan davada kararın beklendiği gibi Perşembe günü açıklanamayacağı, daha fazla duruşma yapılacağını aktardı.

Münih Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 7 ayrı olayda vergi kaçırmakla suçlanan Hoeness'in toplam 3.5 milyon euro vergi kaçırdığı, 33 milyon euro tutarında geliri beyan etmediği ve mali işlemlerden zarar ettiğini beyan ederek 5.5 milyon euro çıkar sağladığını menfaat sağladığını öne sürmüştü. Hoeness, Münih Eyalet Mahkemesi'nde ilk duruşmada 3.5 milyondan 15 milyon euro daha fazla vergi kaçırdığını itiraf etmişti. İsviçre bankalarına yatırdığı milyonlarca euroyu bildirmeyen Hoeness, geçen yıl ocak ayında ceza indiriminden yararlanabilmek umuduyla kendisi hakkında maliyeye ihbarda bulunmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deutsche Welle Uli Hoeness Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title