Haberler

Kendisini Efkan Ala'nın Danışmanı Olarak Tanıtan Dolandırıcı Yakalandı

Bursa'da kendisini İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın danışmanı olarak tanıtıp işadamlarından rüşvet alıp, ihalelere girmelerini sağlayacağını söyleyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla aranan 47 yaşındaki Nurettin Toğrul, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı. Toğrul'ul üst aramasında ruhsatsız 1 tabanca, telsiz ve üzerinde bakan danışmanı yazılı sahte silah taşıma ruhsatı çıktı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın danışmanı olarak kendisini tanıtan bir kişinin işadamları ve halktan rüşvet aldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından takibe alınan Nurettin Toğrul'un Gemlik İlçesi'nde bazı kişilerle buluşacağı belirlendi. Ekipler tarafından Kurşunlu Mahallesi  girişinde denetim yaptı. Jandarma kontrolünde arama yapılmaması için kendisini İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın danışmanı olarak tanıtan Nurettin Toğrul gözaltına alındı.

Araçta yapılan aramada Nurettin Toğrul'a ait el çantasının içinde tornacıda üzerine İçişleri Bakanlığı yazısı yazdırılmış ruhsatsız tabanca, 36 mermi, 1 telsiz, 1 fotoğraf makinesi, üzerinde 'Bakan Danışmanı' yazılı sahte tabanca taşıma ruhsatı ele geçirildi. Bu kişinin  4 ayrı nitelikli dolandırıcılık, 2 hırsızlık ve 2 ayrı kasten yaralama suçundan kaydı bulunduğu, ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişilerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan arandığı belirlendi.

Erzurum doğumlu Nurettin Toğurul'un Erzurumlu olan ve Bursa Milletvekili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın akrabası ve danışmanı olarak tanıttığı ve çevresindekilere inandırıcı olması için sosyal paylaşım sitesinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir törende çekilen resimdeki görevlinin yerine kendisinin fotoğrafını fotoshop ile yerleştirdiği, ayrıca askeri elbiselerle çekilen resimlerini yayınladığı, Efkan Ala'nın yaptığı programlarda kendisinin de yanında olduğuna dair 'etiketleme' yaptığı belirtildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efkan Ala Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title