Haberler

Kendisini Bıçaklayanla Göz Göze Gelmek İstemedi

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, cezaevinden firar edip, imam nikahlı eşi Kezban Semra Ergüven'i 40 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Efe Yanmaz'ın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, cezaevinden firar edip, imam nikahlı eşi Kezban Semra Ergüven'i 40 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Efe Yanmaz'ın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Ergüven, kendisini öldürmeye teşebbüs eden Yanmaz'ın yanında ifade vermek istemeyince, sanık salondan çıkarıldı.

Üç yıl önce tartıştığı imam nikahlı eşi Kezban Semra Ergüven'i (36) bıçaklamaktan hüküm giyen, Buca Cezaevi'nin ardından Foça Açık Cezaevi'ne nakledilen ve cezasının son bölümünde İzmir Adliyesi'nde kafeteryada garsonluk yapmaya başlayan Efe Yanmaz (38), geçen 20 Şubat'ta kafeteryadan bıçak alarak firar etti. Yeşilyurt semtine giderek, eşi Ergüven'i 4 ve 6 yaşındaki iki oğlunun gözleri önünde 40 yerinden bıçakladı. Ambulansla hastaneye kaldırılıp ameliyat edilen Ergüven, 10 gün yoğun bakımda tutuldu, bir dizi operasyon geçirdi. Efe Yanmaz ise yakalanıp tutuklandı, hakkında dava açıldı.

SANIK SALONDAN ÇIKARILDI

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki buguünkü duruşmaya 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömürboyu hapsi istenen tutuklu sanık Efe Yanmaz, imam nikahlı eşi Kezban Semra Ergüven ve tarafların avukatları katıldı. Ergüven'in avukatı Hüseyin Karaboğa, müvekkilinin olaydan ötürü yaşadığı travma nedeniyle sanık ile karşılaşmak ve onun yanında ifade vermek istemediğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Kurtaran, sanığı duruşma salonundan çıkarttı. Mahkeme başkanı, sanığın daha önce verdiği ifadeleri Ergüven'e okudu. Sanığın başka erkeklerle birlikte olduğu iddiasında bulunduğunu, kendisine sürekli yalan söylediğini öne sürdüğünü anlattı.

HİÇ KONUŞMADAN BIÇAKLAMAYA BAŞLAMIŞ

Kezban semra Ergüven ise sanığın iddialarının doğru olmadığını, asla başka bir ilişkisinin olmadığını, 10 yıllık ilişkileri boyunca sanığın çeşitli defalar kendisini dövdüğünü belirtti. Olay günü teyzesinin evinde cam silerken sanığın geldiğini, aralarında hiçbir konuşma olmadan birdenbire boğazını, ardından göğsünü bıçakladığını, yere düştüğünü, sanığın bıçaklamaya devam etmesi üzerine gözlerini kapatıp ölü taklidi yaptığını anlattı.

'YAPMA' DİYE BAĞIRAN OĞLUNA 'SEN GİT' DEMİŞ

Ergüven, bu sırada büyük oğlu S.'nin (6) 'Baba yapma' diye bağırdığını, sanığın "Oğlum sen git buradan" dediğini, daha sonra bayıldığı için başka bir şey hatırlamadığını  anlattı. Ergüven, bu olaydan sonra çocuklarının ve kendisinin psikiyatrik tedavi görmeye başladığını, olay onların gözleri önünde yaşandığı için babalarını görmek istemediklerini belirtti. Sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık avukatı Mehmet Bülent Ötkün ise, Ergüven'in telefon kayıtlarının istenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, çiftin büyük oğlu S.'nin ve diğer tanıkların dinlenilmesine, sanık avukatının telefon kaydı talebinin reddine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir Foça Buca Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Sukru Arslan:

Ulkemizde egitim duzeni bozuklugu insanlari bu kadar acimasiz yapiyor. Cocuga siddet ailede basliyor, sokakta, karakolda, devlet dairesinde, okulda, trafikte vs. . . . . . . devam ediyor. Son olarak Soma''da devlet gorevlisinin sokak ortasinda vatandasi tekmelerken gorduk. RTE''nin de vatandasi yumrukladigi soylentileri gecti, ama asli olup olmadigi sonucuna varilamadi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title