Haberler

Kendisi Gibi Engelli Arkadaşı İçin 6 Metrelik Asansör Yaptı

Muhittin Yılmaz isimli engelli, 1 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalan arkadaşının ikinci kattaki evine çıkabilmesi için 6 metre yüksekliğinde asansör yaptı.

Muhittin Yılmaz isimli engelli, 1 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalan arkadaşının ikinci kattaki evine çıkabilmesi için 6 metre yüksekliğinde asansör yaptı.

Yürüme engelli olan ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube başkanlığını yürüten Muhittin Yılmaz, kendisi gibi engelli olan ve Cumayanı köyündeki iki katlı bir evin üst katında eşi ve 3 çocuğuyla yaşayan Erdal Daloğlu (41) için Karabük Müftülüğü, Karabük Belediyesi ve Karabük Üniversitesinden aldığı destekle asansör yapmaya başladı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşı Daloğlu'nun boynundan aşağısının felç olduğunu, bu nedenle 6 metre yüksekliğinde, bir tekerlekli sandalyenin sığacağı genişlikteki asansörü inşa etmeye karar verdiğini anlattı. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Özellikle ulaşım konusunda çok büyük sıkıntıları vardı. Eşi merdiven çıkarken, merdiven inerken sırtına alarak taşıyordu. Arkadaşlarımızla birlikte eve bakmaya geldik. Evin altındaki boş kısımı onarmaya çalıştık ancak burada maddi olarak zorlandık. Sonra 'Daha ucuza bir asansör' yapalım dedik. Benim eski mesleğim de kaynakçılık. Karabük Müftülüğü vinç motorunu alma konusunda destek oldu, Karabük Belediyesi yardımcı oldu. Karabük Üniversitesinden arkadaşlarım da kurulması konusunda bana yardımcı oldular. Yoğun bir çalışmayla biz bu asansörü buraya kurduk. Yeterli mi değil, elimizdeki imkanlarla bunu yaptık. Her cıvata ayrı bir maliyet getiriyor. Derneğimizin bir bütçesi olmadığı için gönlümüzden gelerek bir şeyler yapmaya çalıştık."

Yılmaz, asansörü 3 günde tamamladıklarını sözlerine ekledi.

Daloğlu ise bir yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Eşinin kendisini her gün gezdirmek için oturdukları evin ikinci katına sırtında çıkarıp indirdiğini anlatan Daloğlu, asansör sayesinde eşinin kendisini daha rahat gezdirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhittin Yılmaz Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title