Haberler

Kendini Bayırbucak Türkmeni Olarak Tanıtan Dilencilere Kanmayın!

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, kentte Bayırbucak Türkmeni olarak tanıtan dilencilere karşı vatandaşları uyardı.

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, kentte Bayırbucak Türkmeni olarak tanıtan dilencilere karşı vatandaşları uyardı.

Suriye'den gelerek, kendisini Bayırbucak Türkmeni olarak tanıtan kişilerin, vatandaşların Bayırbucak Türklerine olan hassasiyetlerini kullanarak para dilendiğini söyleyen Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayır bucak Türkleri aylardır Türkiye'nin gündeminde. Özellikle Rusya'nın desteği ile Beşer Esat yönetiminin, Türkmen bölgesi olan Bayır Bucağa havadan ve kardan saldırmaya başlaması ile o bölgeden birçok insan Türkiye'ye geldi. Bunların birçoğu Hatay Yayla Dağı sınırları içerisindeki kamplarda barınıyor. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre orada barınmayanlar da Osmaniye'deki kamplara yerleştirilmişler. Yardım kuruluşlarından aldığımız bilgilere göre Kayseri'den belki de 50 TIR'dan fazla yardım gönderildi. Hatta bölgedeki depolar dolmuş bulunmakta o yüzden yardımların bir kısmı başka Türkmen bölgelerine gönderilmekte. Bize gelen bilgilere göre Kayseri de şu an Bayır bucaktan gelip mağdur olan yok ama bu ismi kullanıp orada da, burada da dilencilik yapan Suriye nüfusuna kayıtlı olan insanlar var. Kayseri'nin hayırsever bir şehir olmasından ve Ramazanın da gelmesinden yararlanıp halkın yardım etme duygularını istismar edip dilencilik yapan insanlar Kayseri'yi sarmış durumdalar."

Kayseri'ye gelen sığınmacılar için altı yardım kuruluşunun bir araya gelerek bir platform oluşturduğunu belirten Başkan Ahmet Taş, vatandaşları, böyle bir durumla karşılaştıklarında, dilencilik yapan şahısları yardım kuruluşları ve AŞ evlerine göndermeleri, dilenciliğe alıştırmamaları konusunda uyarıda bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Taş Kayseri Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title