Haberler

CHP'nin Neferleri Adıyla Tanınan Grup, Kadıköy'de Toplandı

Güncelleme:

Kendilerini "CHP'nin Neferleri" diye nitelendiren bir grup partili, Kadıköy'de toplantı yaptı. Toplantıda parti yöneticilerinin dikkatine sunmak için öneriler hazırlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi kurultay öncesi kendilerini "CHP'nin Neferleri" diye nitelendiren bir grup partili, Kadıköy'de toplantı yaptı. Önceki dönemlerde CHP'de aktif olarak görev yapan Erdoğan Tuncer öncülüğünde yapılan toplantı sonucunda parti yöneticilerinin dikkatine sunmak için öneriler hazırlandı.

"CHP'nin Neferleri" olarak nitelendiren bir grup CHP'li dün Kadıköy'deki Barış Manço Kültür Merkezi'nde toplandı. Önceki dönemlerde CHP'de aktif olarak görev yapan Erdoğan Tuncer öncülüğünde düzenlenen toplantı saat 18.00'de başladı. Salonu dolduran partililer, Erdoğan Tuncer ve Fevzi Durgun'un yaptığı konuşmayı dinledi. Tuncer yaptığı konuşmada "Biz CHP'nin neferleriyiz. CHP'nin tarihsel geçmişine baktığımızda geldiği nokta bizi üzmektedir. Görünen o ki parti ağır bir bunalımdadır. Burada partiyi ağır bunalımdan çıkarmak için gerekli koşulları konuşmak için toplandık. Alacağımız kararları, bunalımdan çıkış önerilerini olağanüstü genel kurul öncesi parti yöneticileriyle paylaşacağız. CHP olması gerektiği gibi birinci sırada olmalı. Artık yeter. İkinci parti olmaktan bıktık. Birinci olmak istiyoruz. İktidar olmak istiyoruz" dedi.

Toplantı sonucunda CHP'li yöneticilere sunmak için hazırlanan öneriler de belirlendi.

İşte CHP'nin Neferleri'nin CHP'ye önerileri: Kurtuluş savaşımızın bağımsızlık ve antiemperyalist özünü, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerini teme alan siyasetler izlenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinin tanımlandığı altıokun içeriğine sadakatle ve özenle sahip çıkılmalıdır.Partimizin teme iç sorunu "Parti içi demokrasi"dir. Tarihsel geçmişinde biat kültürü bulunmayan partimizde, günümüzde boyun eğme, baş eğmen olağan hale gelmiştir. Bu durum kabul edilemez. Ön seçim, ülkenin her yerinde partimizin kayıtlı tüm üyeleri veya delegeler eliyle yapılmalı ve bu uygulamalar sürekli olmalıdır.Demokratik sol/sol demokrat partilerde sağ söylem ve sağ kökenli kişiler belirleyici olamaz, olmamalı. Başat olan, demokratik sol söylemdir, demokratik sol uygulamalardır. Burada esas motor görev parti geçliğinindir. Söylem ve uygulamalarda, gençlik her zaman belirleyici olmalıdır. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Barış Manço Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title