Haberler

Kazmayla Kendi Yolunu Yapmaya Çalışan Çay Üreticisine Yardım Eli Uzandı

Güncelleme:

Rize'de çay bahçesine giden yolu kendi çabaları ile araba yoluna çeviren Halil Dinç'in sesini hayırsever bir vatandaş duydu. İş makinesi temin eden hayırsever yol yapımına destek verdi.

Çay bahçesine araçla gidebilmek için yol yapmak isteyen adam, ilgili makamlardan olumlu yanıt alamayınca 2 ay kazma ile çalıştı. Rizeli çay üreticisi Halil Dinç'in bu çabasını duyan bir iş adamı, Dinç'e yardım eli uzattı.

ÇAY BAHÇESİNE YOL YAPMAK İSTEDİ

Rize'nin Çayeli ilçesi Gürgenli Köyü'nde bulunan beyninden ve ayağından iki büyük ameliyat geçiren 51 yaşındaki Halil Dinç, kendisine ait çay bahçesine yol yapmak istedi. Maddi yönden sıkıntısı olduğu için iş makinesi temin edemeyen Dinç, birçok ilgili makama başvurması sonrası hiçbir cevap alamadı ve kendi çabasıyla kazma ve kürek ile yol kazdı.


İŞ MAKİNESİ TEMİN ETTİLER

Halil Dinç'in sesini duyan bir hayırsever iş adamı iş makinesi temin ederek Halil Dinç'in gücü yetmediği bölgeleri yaptırarak yolun tamamlanmasına destek oldu.


"AĞABEYİMİZ ÇOK UĞRAŞTI SAĞ OLSUN"

Kendisinin ve yolu yaptıran hayırsever vatandaşın da hasta olduğunu ve tedavi gördüğünü ifade eden Dinç, "Ağabeyimiz çok uğraştı sağ olsun. Kendisi şu anda Tekirdağ'da hastanede tedavi altında. Yol için bütün maddi durumumuzu karşılayıp bize iş makinesi temin etti" dedi.


YOL İÇİN 2 AY KAZDIM

Yol yapmak için 2 ay kazma kürek uğraştığını söyleyen Dinç, "Sesimizi hayırsever bir ağabeyimiz duydu. Yol ile ilgili her şeyi yaparak yolumuzu tamamladık. Yolun geçtiği malın bir kısmı köyümüzde bir başka kişinindi ve bize izin vererek yolumuzun devamını getirdik. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Dinç Çayeli Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Fevzi:

oh be herkes istediği gibi yol yapıp doğayı katletsin. ne iştir bu? devletin arazisini sen nasıl kendi isteğine göre tarlama yol yapıcam diye katledersin? var mı böyle bir kanun ?

12
7
yanıtYanıtla
GİRESUN:

ne sacma insansınız hemen devletin arazisi olduğunu nerden biliyon ALLAH akıl fikir versin sana dünyadan heberin yok yoruma gelince salla sallayabildiğin kadar

yanıt5
yanıt3
Fevzi:

sen git sor bakalım kimin arazisiymiş çok bilen Adam !

yanıt3
yanıt2
rize:

gezici ruhun tuttu yıne yol medenıyettır seni medenıyetsiz

yanıt3
yanıt3
fırat:

yolyapmakla övünen kendini padişasanan neden yapmamış

12
7
yanıtYanıtla
tommas:

allah acil şifa versın ıyı kalpli adama

15
1
yanıtYanıtla
eee:

boş adam ne kadar boş vakti var

4
8
yanıtYanıtla
olcay kaş:

gidemediğin yer senin deyildir, gitmek için yol gerek.

yanıt8
yanıt1
mustafa:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın Rizelı isen sade vergini ver dürüst ol çalış askerliğini yap askerden sonra iş ara elektriğinden vergisinden vatana ihanet edenler bizim vergilerimizle beslenmeye devam etsin

3
5
yanıtYanıtla
karadır kara:

AĞAÇLAR KATLETMİŞ TOPRAĞI ALTI ÜSTÜNE ÇEVİRMİŞ ÇEVİRİCİLER NEREDE

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title